Hindistan, kripto para vergi kurallarını değiştirmedi

BloombergHT’de yayınlanan 30 Dakika programına konuk olan Paribu Araştırma İçerikleri Yöneticisi Nergis Nurcan Karababa, kripto para sektöründe yaşanan gelişmeleri anlattı.

Hindistan, kripto para vergi kurallarını değiştirmedi

Geçtiğimiz yıl, kripto para işlemlerine sert vergiler getiren Hindistan, bu kuralları 2023’te de değiştirmedi. Maliye Bakanı Nirmala Sitharaman, ülkenin bütçesini açıklarken kripto para, sanal, dijital varlıklar, blokzincir veya merkez bankası dijital para birimlerine (dijital rupi) değinmedi. Kripto para işlem hacimleri ve bu alana olan ilgi hızla düştü. Hindistan hükümeti, geçen yılın başından beri kripto para yasa tasarısını askıda tutarak düzenlemenin küresel koordinasyon olmadan başarılı olamayacağını belirtiyor.

Kazakistan’dan kripto para işlem çerçevesini iyileştirme hamlesi

Dünyanın en büyük Bitcoin madencilik merkezlerinden biri olan Kazakistan, halkın ilgisini ölçmek için kripto para birimi ticaret çerçevesini iyileştirmek adına önerilen değişiklikler üzerine bir istişare raporu yayınladı. Astana Finansal Hizmetler Kurumu (AFSA) tarafından yayınlanan rapor, kripto para borsalarının devam eden denetimiyle ilgili sorunların altını çizerek “rejim içindeki çelişkileri, verimsiz hükümleri ve belirsiz tanımları” ortaya koydu. Yönetişim, yasa dışı faaliyetler, müşteri fonlarının güvenle saklanması ve uzlaşma dahil olmak üzere çeşitli konularda risk azaltma önlemlerinin alınmasını tavsiye etti.

Birleşik Krallık Hazinesi’nden kripto para düzenlemesine yönelik açıklama

Birleşik Krallık Hazinesi, finansal hizmetler yol haritasının bir parçası olarak kripto para işlem platformlarını düzenleme planlarını kapsayan bir danışma belgesi yayınladı. Hazine, “tüketicilere ve işletmelere güven ve netlik” sağlamayı amaçlayan istişarenin 30 Nisan’a kadar görüşe açık olduğunu belirtti. Bu yaklaşımla ciddi dalgalanma ve yapısal kırılganlık risklerini azaltmayı ve onu, geleneksel finansla aynı çizgiye getirmek de hedefleniyor. Andrew Griffith konuyla ilgili şu açıklamaları yaptı: “Ekonomiyi büyütme, teknolojik değişim ile yeniliği mümkün kılma çalışmalarımıza kripto varlık teknolojisi de dahil. Ancak bu yeni teknolojiyi benimseyen tüketicileri de korumalı ve sağlam, şeffaf, adil standartlar sağlamalıyız.”

Bu içerik en son 2 Şubat 2023 tarihinde güncellenmiştir.

Paribu

Türkiye’nin alanında öncü teknoloji şirketi ve lider kripto para işlem platformu.

 

MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN