Google Play’deki uygulamalara blokzincir entegrasyonu gelecek

BloombergHT’de yayınlanan Akıllı Para programına konuk olan Paribu Ventures Yöneticisi Erman Taylan, kripto para ve finans sektöründe yaşanan gelişmeleri değerlendirdi. 

Günün öne çıkan başlıkları şöyle:

Google Play’deki uygulamalara blokzincir entegrasyonu gelecek

Android, bugüne dek var olan mesafeli politikalarını esneterek mobil oyunların, başta NFT’ler başta olmak üzere, blokzincirin getirdiği yeniliklerle beraber yeni deneyimler oluşturmasının önünü açtı. Yapılan açıklamada; bu yeniliğin herkes için güvenli ve şeffaf bir zemine oturduğunun da altı çizildi.

Google Play Store; uygulama içinde NFT ve diğer tokenize edilmiş varlıkların kullanımı, bu varlıkların başka uygulama ve platformlara kolayca taşınması ve sahipliğinin gerçek manada kişide olması gibi yenilikleri kullanıcılarıyla buluşturacak. Bu gelişmenin, web3 oyunlarının adaptasyonu açısından önem taşıması bir yana, mobil uygulama mağazalarında blokzincirin çok daha fazla kullanılacağı da öngörülüyor.

VisionOS’un beta programını yayınladı

Apple, haziran ayında düzenlediği WWDC etkinliğinde Vision Pro ile birlikte oyun motoru Unity ile olan ortaklığını da duyurdu. Geçtiğimiz haftalarda Unity’nin, Vision Pro işletim sistemi visionOS’un beta programını yayınlaması üzerine geliştiriciler, platformda oyun ve çeşitli uygulamalar geliştirmek için çalışmalara başladı. 2024’te satışa sunulması planlanan Vision Pro ile blokzincir tabanlı teknolojierin ve web3 oyunlarının bir araya gelmesi bekleniyor.

Axie Infinity: Raylights, yeni bölümüyle yayında

Axie Infinity, geçtiğimiz hafta yaptığı açıklamada; Axie Infinity: Raylights evreni içine Garden of Friends isimli yeni bir bölüm eklediğini duyurdu. Garden of Friends’in çoklu kullanıcıyla oynama deneyimi ve NFT’ler üzerinden oyun içi satın alıp gelir elde etme gibi özellikleri bulunuyor. Oyunun çatı şirketi Sky Mavis tarafından yapılan açıklamaya göre; henüz erken aşamada olmasına rağmen oyun, bugüne dek milyar doların üzerinde gelir elde etti.

Bu içerik en son 14 Ağustos 2023 tarihinde güncellenmiştir.

Paribu

Türkiye’nin alanında öncü teknoloji şirketi ve lider kripto para işlem platformu.

 

MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN