Gensler, kripto para düzenleme yaklaşımı nedeniyle tepki çekiyor

BloombergHT’de yayınlanan Akıllı Para programına konuk olan Paribu Raporlama ve Araştırma Birimi Yöneticisi Semih Sercan Erkul, kripto para, blokzincir ve finans sektöründe yaşanan gelişmeleri değerlendirdi.

Günün öne çıkan başlıkları şöyle:

Gensler, kripto para düzenleme yaklaşımı nedeniyle tepki çekiyor

SEC Başkanı Gary Gensler, kurumun kripto para birimini düzenleme yaklaşımı nedeniyle milletvekillerinden tepki aldı. Temsilciler Meclisi Komitesi oturumda Gensler’e, SEC’in spot Bitcoin ETF’leri izinleri, Bitcoin’in bir menkul kıymet olup olmadığı gibi konularda sorular yöneltildi.

Gensler, Bitcoin’in bir menkul kıymet olmadığını ve 1946 tarihli bir ABD Yüksek Mahkemesi davasından doğan Howey Testi’ni karşılamadığını söyledi. Ayrıca, çoğu kripto para biriminin ve kripto para firmasının Federal Menkul Kıymetler yasalarına tabi olduğunu iddia etti. Ayrıca sektörün genel olarak uyumlu olmadığını ve çatışmalarla dolu olduğunu söyledi. Spot Bitcoin ETF başvurularına ilişkin olaraksa değerlendirme sürecinin devam ettiğini belirtti.

SEC, Bitcoin ve Ethereum ETF kararlarını erteledi

SEC, ARK 21Shares’in Bitcoin ETF’sine ilişkin kararı, 10 Ocak’a, Ethereum ETF’si ile ilgili kararı ise, 26 Aralık’a erteledi. Konuyla ilgili yapılan açıklamada; “Komisyon, önerilen kural değişikliğini değerlendirmek için yeterli zamana sahip olmak amacıyla bu değişikliğin sonucunu yayınlamak için daha uzun bir süre belirlemenin uygun olduğunu tespit etmiştir” denildi.

Bu kararın öncesinde de SEC, BlackRock’ın iShares Bitcoin Trust, Fidelity’nin Wise Origin Bitcoin Trust, VanEck Bitcoin Trust, WisdomTree Bitcoin Trust ve Invesco Galaxy Bitcoin ETF’sine ilişkin karar tarihleri 17 Ekim’e, Valkyrie Bitcoin Fonu’nu 19 Ekim’e ertelemişti.

Bu içerik en son 28 Eylül 2023 tarihinde güncellenmiştir.

Paribu

Türkiye’nin alanında öncü teknoloji şirketi ve lider kripto para işlem platformu.

 

MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN