“Gelişmeler adaptasyon sürecinin hızlanarak devam edeceğini gösteriyor”

Paribu İş Geliştirme Yöneticisi Akar Aydemir, BloombergHT’de yayınlanan “30 Dakika” programının konuğuydu.

Kripto para adaptasyonunda yaşanan artış, ünlü giyim markası GAP’in NFT dünyasına girişi ve kripto para iş alanlarının genişlemesi Aydemir’in değerlendirdiği gündem maddeleri arasındaydı.

Kripto para adaptasyonunda artış

Kripto para adaptasyonu konusunda dünyanın farklı yerlerinde yaşanan gelişmeler, haftanın ilk gününde en çok konuşulan konu oldu. El Salvador’un ardından Bitcoin’e karşı ilgi gösteren ülkeler arasında yer alan Brezilya’da bir gelişme yaşandı. Başkent Rio de Janeiro Belediye Başkanı, şehrin hazinesinin %1’ini kripto paraya yatırmayı planladığını açıkladı.

Kripto para adaptasyonu konusunda öne çıkan gelişmelerden biri diğeri de Tesla’nın bazı ürün satışları için Dogecoin kabul edeceğini duyurması oldu. Aydemir, konuyla ilgili olarak; “Büyük isimlerden böyle açıklamalar gelmesi, kripto paralara adaptasyon sürecinin 2022’de hızlanarak ilerleyeceğini gösteriyor” dedi.

GAP, NFT dünyasına giriş yaptı

Ünlü giyim markası GAP, kapüşonlu sweatshirt’lerini NFT şeklinde satmayı planlıyor. Satılan bazı ürünlerin fiziksel olarak da alıcıya gönderilmesi söz konusu. GAP’in NFT dünyasına girişi üzerine Aydemir, “NFT’nin artık büyük küçük her markanın yer aldığı bir piyasa olacağına inanıyoruz” şeklinde yorum yaptı.

İş ilanlarının sayısı 4 kat arttı

Akar Aydemir, kripto para alanında artan iş olanaklarından ve bu alanda çalışmak isteyenlerin ilgisinden de söz etti. Alandaki hızlı gelişmeler ve para akışının, yatırımcıların yanı sıra bu alanda çalışmak isteyenlerin de dikkatini çektiğini söyleyen Aydemir, “2021’de LinkedIn’de kripto para alanında verilen iş ilanları önceki seneye göre 4 kat arttı” dedi.

 

Bu içerik en son 26 Ekim 2022 tarihinde güncellenmiştir.

Paribu

Türkiye’nin alanında öncü teknoloji şirketi ve lider kripto para işlem platformu.

 

MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN