FCA, kripto para sektörü ile çalışmak istiyor

BloombergHT’de yayınlanan Akıllı Para programına konuk olan Paribu Araştırma İçerikleri Yöneticisi Nergis Nurcan Karababa, kripto para ve finans sektöründe yaşanan gelişmeleri değerlendirdi.

FCA, kripto para sektörü ile çalışmak istiyor

Birleşik Krallık Finansal Uygulama İdaresi (FCA)’in İcra Kurulu Başkanı Pritchard, regülasyon düzenlemeleri şekillendirmek için kripto para firmalarıyla birlikte çalışmak istediğini belirtti. Birleşik Krallık’ın giderek yaygınlaşan kripto için yeni bir rejim inşa etmeye çalıştığını da değinen Pritchard; “Kripto nişten ana akıma doğru ilerlerken kurallarımızı ve düzenlemelerimizi piyasalara, tüketicilere ve firmalara fayda sağlayacak şekilde şekillendirmek için birlikte çalışalım.”

Bununla birlikte Birleşik Krallık Hazinesi’nin şubat ayında sektörün nasıl düzenleneceği konusunda paydaşlardan geri bildirim almak üzere başlattığı kripto para istişare süreci 30 Nisan’da sona erecek.

Avrupa, Web3’te öne geçti 

Avrupa Parlamentosu, 2024’ten itibaren cüzdan sağlayıcıları, işlem platformları ve sabit kripto paralar için bir lisans rejimi sunacak olan Kripto Varlık Piyasaları Yönetmeliğini (MiCA) oyladı. AB yetkilileri, diğer önde gelen yargı mercilerini, tutarlı bir küresel koruma sağlamak için MiCA tarafından atılan adımı takip etmeye çağırdı.

ABD Temsilciler Meclisi Finansal Hizmetler Komitesi Başkanı Patrick McHenry, Avrupa Birliği’nin yeni bir kripto para piyasası üzerinde anlaşmaya varmasının Avrupa’yı, web3 teknolojisi konusunda liderliğe taşıdığını söyledi.

Dijital euro projesi durabilir

 Avrupa Merkez Bankası (AMB) Yönetim Kurulu Üyesi Fabio Panetta; Avrupa Parlamentosu üyelerinin Avrupa Merkez Bankası’nın dijital bir euro çıkarmasını hala durdurabileceği yönünde bir açıklamada bulundu.

AMB, daha önce dijital euro ile yola devam edip etmeyeceğine bu yıl içinde karar vereceğini belirtmiş olsa da siyasi muhalefetin hala belirleyici bir engel olabilir. Panetta konuyla ilgili olarak, dijital euro’nun çıkarılmasına yönelik siyasi bir karar alınması ve ardından merkez bankasının buna karşılık vermeye hazır olması gerektiğini dile getirdi. Avrupa Parlamentosu ve üye devletleri temsil eden Avrupa Birliği Konseyi, dijital euro çıkarmama kararı aldığı takdirde Avrupa Merkez Bankası’nın da özerk ya da bağımsız olarak ilerleme şansı olmayabilir.

Bu içerik en son 26 Nisan 2023 tarihinde güncellenmiştir.

Paribu

Türkiye’nin alanında öncü teknoloji şirketi ve lider kripto para işlem platformu.

 

MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN