Ethereum topluluğu, bir sonraki güncellemenin testlerini ocakta gerçekleştirecek

BloombergHT’de yayınlanan Akıllı Para programına konuk olan Paribu Raporlama ve Araştırma Birimi Yöneticisi Semih Sercan Erkul, kripto para, blokzincir ve finans sektöründe yaşanan gelişmeleri değerlendirdi.  

Günün öne çıkan başlıkları şöyle:

Ethereum topluluğu, bir sonraki güncellemenin testlerini ocakta gerçekleştirecek

 Ethereum geliştiricileri, önümüzdeki yıl beklenen proto-danksharding isimli yeni süreç aracılığıyla veri depolama kapasitesini artıracak Dencun yükseltmesinin test sürecini hızlandırıyor. İki haftada bir yapılan görüşmede geliştiriciler, merakla beklenen yükseltme olan Dencun’dan geçmesi için 17 Ocak’ı hedeflediklerini açıkladı. Bu güncelleme katman-2 yenilemeleri için ücretleri azaltacak ve veri blob’ları için alanı artırarak blokzinciri ölçeklendirecek. Dencun, bu yılın başlarında gerçekleşen ve blokzincirden stake edilmiş ETH çekmeyi sağlayan Shapella’dan bu yana yapılan ilk büyük yükseltme olacak.

Hong Kong, spot kripto ETF başvurularını kabul etmeye hazır olduğunu açıkladı

Hong Kong, mali düzenleyicisinin bu tür başvuruları kabul etmeye hazır olduğunu söylemesiyle spot kripto ETF’lerinin önünü açmaya hazırlanıyor. Yayınlanan ortak bir genelgede, SFC (Menkul Kıymetler ve Vadeli İşlemler Komisyonu) ve Hong Kong Para Otoritesi, her iki kurumun da sanal varlıklarla ilgili faaliyette bulunmak isteyen aracılar için mevcut politikalarını gözden geçirdiklerini söyledi.

Yeni Arjantin Hükümeti, kripto paranın sözleşmelerde kullanılabileceğini söyledi

Kripto dostu Başkan Javier Milei’nin seçilmesinin ardından Arjantin, Bitcoin’in resmî sözleşmelerde para birimi olarak kullanılabileceğini onaylayıp teyit etti.  Arjantin’in dış ilişkiler ve uluslararası ticaret bakanı Diana Modino, 360.000 takipçisinin bulunduğu X’te “Arjantin’de Bitcoin ile sözleşme yapabileceğinizi onaylıyor ve teyit ediyoruz” şeklinde paylaşım yaptı. Onaylama bazı kesimler için sürpriz olmasa da Arjantin’in sözleşmelerde Bitcoin kullanımını onaylaması, ülkenin potansiyel olarak daha büyük ölçekte kripto parayı benimsemesine yönelik ilk adım olabilir.

 

Bu içerik en son 25 Aralık 2023 tarihinde güncellenmiştir.

Paribu

Türkiye’nin alanında öncü teknoloji şirketi ve lider kripto para işlem platformu.

 

MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN