Ethereum ETF’leri mayıs ayında onaylanmayabilir

BloombergHT’de yayınlanan Akıllı Para programına konuk olan Paribu Araştırma İçerikleri Yöneticisi Nergis Nurcan Karababa, kripto para ve finans sektöründe yaşanan gelişmeleri değerlendirdi.

Günün öne çıkan başlıkları şöyle:

Ethereum ETF’leri mayıs ayında onaylanmayabilir

Kripto para ekosisteminde ETF’lerle ilgili haber akışı devam ediyor. 10 Ocak 2024’te SEC spot Bitcoin ETF’lerini onaylamıştı ve o günden sonra bu borsa yatırım fonlarına rekor girişler görülmüştü. Bu esnada şirketler spot Ethereum ETF’leri için de başvuruda bulunmuşlardı. Ancak hem SEC, şirketlerle henüz bir görüşme yapmadı hem de başvurularda değişiklik yapılmaya devam ediyor. Bu bilgileri değerlendiren kripto para analistleri spot Ethereum ETF’lerinin mayıs ayında değil de yıl sonunda onaylanma ihtimali olduğunu dile getirdi.

Suudi Arabistan 40 milyar dolarlık yapay zeka fonu kurabilir

The New York Times’ın 19 Mart tarihli haberine göre Suudia Arabistan 40 milyar dolarlık bir yapay zeka fonu kurabilir. Bu fon hayata geçecek olursa, dünya üzerindeki en büyük yapay zeka fonu kurulmuş olacak. Kurulacağı söylenen fonun a16z ile iş birliği yapma ihtimali de var ve a16z, Riyad’da bir ofis açabilir.

BlackRock tokenize varlık fonu başvurusu yaptı

BlackRock tokenize varlık fonu başvurusu yaptı. SEC’ye yaptığı başvuru belgelerinde fonun 2023 yılında kurulduğu anlaşılıyor. Ancak fon başvurusu yeni yapıldı. Minimum yatırım miktarının 100 bin dolar olacağı belirtilen fon, Ethereum blokzinciri üzerinde tokenize edilecek. BlackRock tokenizasyon için ABD menşeili bir dijital varlık şirketi olan Securitize ile iş birliği yapacak. SEC’nin internet sitesine göre fon 4 Mart 2024’te 100 milyon dolarlık bir para transferi aldı.

 

Bu içerik en son 20 Mart 2024 tarihinde güncellenmiştir.

Paribu

Türkiye’nin alanında öncü teknoloji şirketi ve lider kripto para işlem platformu.

 

MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN