“Doğru bilginin kripto para alanında yatırım yapmak isteyen kişilere ulaşması çok önemli”

Paribu İş Geliştirme Yöneticisi Akar Aydemir, bugün BloombergHT’de yayınlanan “30 Dakika” programına konuk oldu.

Gündemde; çeşitli ülkelerde kripto para reklamlarına getirilen düzenlemeler, NFT’ye karşı ilginin hızlı artışı ve Almanya’daki bir kripto para platformunun ülkedeki en eski bankalardan birini satın alma haberi vardı.

Kripto para alanındaki reklam faaliyetleri düzenleniyor

İngiltere geçtiğimiz haftalarda toplu taşımalarda yer alan kripto para reklamlarına düzenlemeler getirdi. Bu hafta ise, ülkedeki kripto para reklamlarından FCA’nın yani Mali Davranış Otoritesi’nin sorumlu olacağı açıklandı.

Bu hafta İspanya’da da konuyla ilgili bir düzenleme getirildi. Yapılan düzenlemeye göre; İspanya hükümeti, kripto para alanındaki pazarlama faaliyetlerinde yer alan influencer’ların “net, dengeli, tarafsız ve aldatıcı olmayan içerik” sağlamalarını zorunlu kılıyor.

Singapur hükümeti ise, kripto para alanındaki hizmet sağlayıcılara, ürünlerinin yalnızca kendi web siteleri ve uygulamaları üzerinden, yatırım risklerini de hatırlatarak pazarlamaları konusunda tavsiye verdi.

Aydemir, kripto para reklamları konusundaki düzenlemeleri, “Doğru ve açık bilginin, bu alana yatırım yapmak isteyen kişilere ulaşması çok önemli. Bu nedenle hükümetlerin böyle adımlar atmasını pozitif görüyoruz.” şeklinde değerlendirdi.

NFT’ye yoğun ilgi

 Aydemir, ayın ilk yarısında NFT piyasasından gelen haberlere de değindi. Bunların başında, NFT pazarı OpenSea’nin 3,5 milyar dolarlık satış hacmiyle tüm zamanların en yüksek satış seviyesine ulaşması yer aldı.

Bu hafta Walmart da NFT konusunda adım atmayı planladığını açıkladı. Bunun yanında, Mastercard’ın bir kripto para platformu ile yaptığı iş birliği yaparak kredi kartı ile NFT satın alımının başlattığı da gündemdeydi.

 Bir kripto para platformu Almanya’da bir banka satın almak istiyor

Almanya’nın en eski bankalarından biri olan Münih merkezli Bankhaus von der Heydt bir kripto para platformu tarafından satın alınmak isteniyor.

Aydemir konuyla ilgili olarak,  “Kripto ekosisteminde birçok satın alma ve birleşme haberi gördük ancak geleneksel finans alanındaki bir bankanın kripto para ekosistemine katılmaya çalışması bizler için yeni bir haber. Satın alınma henüz kesinleşmemiş olsa da önümüzdeki günlerde bu haberin, geleneksel finans oyuncuları üzerindeki etkisini izliyeceğiz” açıklamasında bulundu.

 

Bu içerik en son 26 Ekim 2022 tarihinde güncellenmiştir.

Paribu

Türkiye’nin alanında öncü teknoloji şirketi ve lider kripto para işlem platformu.

 

MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN