Çin’den web3 veri değişimi platformu

BloombergHT’de yayınlanan Akıllı Para programına konuk olan Paribu Araştırma İçerikleri Yöneticisi Nergis Nurcan Karababa, kripto para ve finans sektöründe yaşanan gelişmeleri değerlendirdi.


Günün öne çıkan başlıkları şöyle:

Çin’den web3 veri değişimi platformu

Çin, blokzincir teknolojisiyle desteklenen yeni bir web3 veri değişimi platformu kuruyor. 23 Ağustos itibarıyla hayata geçecek platformda ilk aşamada 300’den fazla şirket yer alacak. Web3 verisinin kurumlar arasında alınıp satılacağı platformda, dağıtık defter teknolojisi kullanılacak ve gerçekleştirilen işlemler izlenebilir olacak.

Shopify müşterileri, USDC ile ödeme yapabilecek

Shopify, Solana ağı üzerine inşa edilen ödeme protokolü Solana Pay ile birleşti. Yapılan entegrasyonla birlikte kullanıcılar artık USDC ile ödeme yapabilecek. Ödeme işlemlerinin anında gerçekleşeceği bu yenilikten faydalanmak için kullanıcıların Solana tabanlı kripto para cüzdanı kullanması gerekiyor. Şu anki ödeme seçeneği, ABD dolarına endeksli stabil kripto para USDC olsa da ilerleyen dönemde diğer kripto paralar da seçenek olarak sunulabilir.

Avustralya, CBDC için beklemeye karar verdi

Avustralya Merkez Bankası, CBDC pilot projesini tamamlayarak bir rapor yayınladı. Söz konusu raporda; merkez bankasının CBDC ihraç etmek için birkaç yılı daha olduğu belirtildi. Bu kararın arka planında ise; pilot çalışma sırasında görülen hukuki, teknik, operasyonel konularının çözülmesi için daha fazla araştırmaya ihtiyaç duyulması yer alıyor.

Bu içerik en son 24 Ağustos 2023 tarihinde güncellenmiştir.

Paribu

Türkiye’nin alanında öncü teknoloji şirketi ve lider kripto para işlem platformu.

 

MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN