Kadınlar blokzincir projelerinde mesleki ve kişisel gelişim olanağı buluyor

Paribu ve Istanbul Blockchain Women iş birliğiyle hazırlanan, Akademetre tarafından yapılan “Blokzincir Ekosisteminde Kadın Olmak” başlıklı araştırmanın dikkat çeken sonuçları paylaşıldı.

Sonuçlara göre; Türkiye’de blokzincir projelerinde çalışan kadınlar, bu sektörde kariyer sahibi olmaktan çoğunlukla memnun görünüyor. Araştırmaya göre projelerde yer alan kadınların %48’i çok memnun, %44’ü memnun olduğunu ifade etti.

Katılımcıların %76’sı blokzincir projelerinde çalışmaktan memnuniyet duymalarındaki en önemli sebebin, blokzincir teknolojisinin mesleki ve kişisel gelişim sağlaması olduğu yanıtını verdi. Aynı etkenin, sektörde çalışmak için motivasyon kaynağı olduğunu belirten kadınların oranı ise %60.

Yeteneklerine uygun olduğu için blokzincir ekosisteminde çalışan kadınların oranı %48 iken, girişimciliğe bir basamak gibi gören kadınların oranı da %24. Bu sonuçlar; kadınların, blokzinciri, kariyerlerinde güçlü hamleler atabileceği bir dünya olarak gördüğünü ispatlıyor.

Uzaktan çalışma ve esnek çalışma saatleri gibi kavramlar, kadınların bu ekosistemde çalışmaktan memnun olma ve motivasyon bulma sebepleri arasında yer alıyor. Katılımcıların %32’si uzaktan çalışma imkanını, bu projelerde yer almanın avantajları arasında görürken; %52’si de esnek çalışma saatlerinden dolayı motive olduklarını belirttiler. Bununla birlikte katılımcıların %8’i de sektörde motive eden ya da destekleyici bir unsur olmadığını düşünüyor.

Araştırma sonuçlarının tamamına bağlantıdan ulaşabilirsiniz.

Bu içerik en son 26 Ekim 2022 tarihinde güncellenmiştir.

Paribu

Türkiye’nin alanında öncü teknoloji şirketi ve lider kripto para işlem platformu.

 

MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN