Bitcoin dominansı üç yılın en yüksek seviyesine ulaştı

Paribu Gündem’de bugün Paribu Raporlama ve Araştırma Birimi Yöneticisi Semih Sercan Erkul; kripto para, blokzincir ve finans sektöründe yaşanan gelişmeleri değerlendirdi.

Günün öne çıkan başlıkları şöyle:

Bitcoin’in piyasa dominansı üç yılın en yüksek seviyesine ulaştı

Bitcoin’in diğer tüm kripto para birimleri dahilindeki piyasa payı, üç yılın en yüksek değerine ulaştı. Spot Bitcoin ETF’lerinin onayı ve 4. Bitcoin halving’in yaklaşması gibi olayların etkisiyle piyasa payı gittikçe yükselen Bitcoin’in anlık piyasa koşullarına verilen tepkiler sonrası toparlamasının diğer kripto paralara göre daha iyi performans göstermesi de bu payı gittikçe artırıyor.

Hong Kong’da spot Bitcoin ve Ethereum ETF’leri onaylandı

China Asset Management, Harvest Global, Bosera ve HashKey kurumlarının spot Bitcoin ve Ethereum ETF başvuruları onaylandı. Ürünlerin ne zaman piyasaya sunulacağı henüz açıklanmadı. The Block’un haberine göre; Asya merkezli dijital varlık yönetim firması Metalpha’nın CEO’su Adrian Wang, spot Ethereum ETF’lerinin fazla ilgi çekebileceğini söyledi. Hong Kong’un ETF ürünlerini onaylaması, kripto para birimleri için önemli olaylardan biri olarak görülüyor.

Kripto para piyasalarında dalgalanma

Uluslararası gelişmelerin ardından Bitcoin 68.000’den 61.000 dolar seviyesine, Ethereum ise 3300’den 2900 dolar seviyesine geriledi. Bu gelişmelerin ardından dalga boyu yüksek hareketler kaydediliyor.

 

Bu içerik en son 18 Nisan 2024 tarihinde güncellenmiştir.

Paribu

Türkiye’nin alanında öncü teknoloji şirketi ve lider kripto para işlem platformu.

 

MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN