Bikem Kanık, Uçurtma Projesi ekibi ile blokzincir ekosistemini konuştu

Hacquarters ve Paribu Hub iş birliğinde gerçekleştirilen “Blockchain Startup Challenge”ı kazanan Uçurtma Projesi, ‘Blockchain Sohbetleri’ adını verdiği bir proje başlattı. Seriye Paribu Danışma Kurulu Üyesi Bikem Kanık konuk oldu.

Uçurtma Projesi ekibinin sorularını yanıtlayan Bikem Kanık, kariyer yolculuğuna ve Türkiye’de kripto para ile blokzincir ekosisteminin bilinirliğini sağlamak adına yürütülen çalışmalara değindi.

Kanık, “Paribu, Türkiye’nin lider kripto para platformu ve bu sorumlulukla hareket ediyor. Türkiye’nin kripto parayla ve blokzincirle tanışmasında büyük rol oynuyor” ifadelerini kullandı. Bununla birlikte Paribu’nun bilgi kirliliğinin önüne geçmek adına yaptığı çalışmaları anlattı.

Kanık, bilinirlik konusu üzerine Paribu Hub’dan da bahsetti:

“Paribu Hub, yarının teknolojisini Türkiye şimdiden üretebilsin diye hayata geçti. Burada insanların, özellikle gençlerin blokzincir alanında kendilerini geliştirmesi için eğitim iş birlikleri yapıyoruz. Blokzincir tabanlı çözümler geliştiren projelere destek veriyoruz. Tüm bunlar Paribu’nun ‘yarını inşa etme’ vizyonuyla örtüşüyor.”

Blokzincir ekosisteminde kadın olmak

Blokzincir ekosisteminde kadın olarak yer almanın avantaj ve dezvantajlarından söz eden Kanık, Paribu ve İstanbul Blockchain Women iş birliğinde Akademetre tarafından yapılan “Blokzincir Ekosisteminde Kadın Olmak” başlıklı araştırmaya ve sonuçlarına da değindi.

Kanık, gelişmekte olan ve gelecek vadeden bir ekosistemde kadınların söz sahibi olmalarının önemli olduğunu belirtti. Bir yandan da bazı mesleki araştırma sonuçlarını baz alarak kadınların dezavantajlı olabileceğine değindi. “OECD ülkelerinde teknoloji sebebiyle iş kayıplarından kadınların daha az etkilenmesi beklenirken iş gücüne ihtiyaç duyulacak yeni iş kollarındaysa erkeklerin daha fazla rol alması bekleniyor” dedi ve bu durumun kadınlar açısından haksız rekabet ortamı yarattığını altını çizdi.

Röportajın tamamını bağlantıdan okuyabilirsiniz.

Bu içerik en son 9 Temmuz 2024 tarihinde güncellenmiştir.

Paribu

Türkiye’nin alanında öncü teknoloji şirketi ve lider kripto para işlem platformu.

 

MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN