Avrupa Birliği’nden bankalar için yeni yasa tasarısı geldi

BloombergHT’de yayınlanan 30 Dakika programına konuk olan Paribu Araştırma İçerikleri Yöneticisi Nergis Nurcan Karababa, kripto para sektöründe yaşanan gelişmeleri anlattı.

Günün öne çıkan başlıkları ve detaylar şöyle:

Avrupa Birliği’nden bankalar için yeni yasa tasarısı geldi

Avrupalı kanun yapıcılar, kripto para ile iş yapan bankalara ağır yükümlülükler getirecek bir dizi değişikliği onayladı. Avrupa Parlamentosu’nun Ekonomi ve Parasal İşler Komitesi, bankaların potansiyel kripto para kayıplarına karşı korunmak için daha fazla sermaye tutmalarını gerektirecek uzlaşmaları kabul etti. Yapılan açıklamaya göre; kabul edilen tedbirler ile bankalar, kripto para birimlerine maruz kalıp kalmadıklarını açıklamak zorunda olacak. Söz konusu kuralların yasallaşması için Avrupa Parlamentosu’nun yanı sıra, AB maliye bakanlarının da onayı gerekecek.

İngiltere, kripto düzenlemelerine açıklık getirmeyi planlıyor

İngiltere’nin finansal hizmetler bakanı Andrew Griffith, Brexit sonrası yeni yasalar planlarken kripto sektörüyle daha fazla etkileşim sözü verdi. Başbakan Rishi Sunak da ülkeyi bir kripto merkezi hâline getirmek istediğini söylese de finansal teknolojinin nasıl yönetileceğine dair bir istişare gerçekleşmedi. Sunak konuyla ilgili olarak; “Bu teknolojinin güvenli bir şekilde kullanılmasına izin vermek için zamanında, mantıklı ve dengeli bir düzenleme getireceğiz” derken, düzenleyici netliği sağlayıp finansal teknoloji yatırımlarını kolaylaştıracaklarını da sözlerine ekledi.

Fransa, kripto para lisans düzenlemelerine ilişkin tutumunu yumuşatma kararı aldı

Fransız milletvekilleri, ülkedeki kripto para lisans düzenlemeleri konusunda yumuşatılmış bir yaklaşım benimseyerek bu alanda faaliyet gösterenlere Avrupa çapındaki yeni standartları karşılamaları için daha fazla zaman tanıdı. Ulusal Meclis üyeleri, Daniel Labaronne tarafından önerilen ve Avrupa Birliği’nin dönüm noktası niteliğindeki kripto para düzenlemeleri yürürlüğe girene kadar mevcut kripto firmalarının tam lisans olmadan faaliyet göstermesine izin verecek değişikliği oyladı. Bu durumda tüm kripto para işlem platformları, kripto varlık sağlayıcıları olarak kayıt yaptırsa da tam lisans almak zorunda tutulmayacak.

Bu içerik en son 30 Ocak 2023 tarihinde güncellenmiştir.

Paribu

Türkiye’nin alanında öncü teknoloji şirketi ve lider kripto para işlem platformu.

 

MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN