ABD, stake gelirlerini vergilendirmeye hazırlanıyor

BloombergHT’de yayınlanan Akıllı Para programına konuk olan Paribu Araştırma İçerikleri Yöneticisi Nergis Nurcan Karababa, kripto para ve finans sektöründe yaşanan gelişmeleri değerlendirdi.

ABD, stake gelirlerini vergilendirmeye hazırlanıyor

ABD vergi idaresi IRS, kripto para stake hizmetlerinin vergilendirilmesine ilişkin bir karar yayınladı. Buna göre; vergi mükelleflerinin staking kazançlarını brüt gelir olarak bildirmeleri istenecek ve yatırımcılar, stake gelirlerini aldıkları yıl itibarıyla brüt gelir olarak bildirecek. Ayrıca, stake kazançlarının adil piyasa değerinin yıllık gelire dahil edilmesi ve varlıklar alındığında belirlenmesi gerektiği de belirtildi. Söz konusu karar hayata geçtiği an itibarıyla hem doğrudan kripto paralar hem de merkezi borsalardaki varlıklar için geçerli olacak.

Çin’den blokzincir altyapı hamlesi

Çin Hükümeti, Shanghai kentinde 2023-2025 yılları arasında kentsel blokzincir dijital altyapı sisteminin geliştirilmesini teşvik etmek için bir uygulama planı yayınlandı. Resmî web sitesinden yapılan güncellemede; planların Şanghay kentsel dijital dönüşümünün stratejik hedefine hizmet etmek ve ekonomide, kamu hizmetlerinde ve kentsel yönetişimde blokzincir uygulamasını güçlendirmek amacıyla formüle edildiği belirtiliyor. 

ABD savunma yasa tasarısı, stabil kripto para ihraççılarını etkileyebilir

Amerika Birleşik Devletleri’nde stabil kripto para ihraççılarının Kara Para Aklamayı Önleme ve Müşterini Tanı gerekliliklerine uymasını gerektirebilecek bir yasa tasarısı sunuldu. Olası değişiklik karşısında ABD Hazine Bakanı’nın, düzenleyicilerin kara para aklama ve yaptırım yasalarına uyum sağlamasına yardımcı olacak kripto varlıklar için inceleme standartları oluşturması gerekeceği düşünülüyor.

Güney Kore, CBDC pilot uygulamasını başlatacak

Güney Kore Merkez Bankası, merkez bankası dijital parası (CBDC) pilot uygulamasını başkent Seul yerine; özel test alanı olarak seçtiği Jeju, Busan ve Incheo’dan birinde gerçekleştirecek. Yayınlanan rapora göre; seçilen bölgede kamu düzeyinde ödemeler ve dağıtım denemelerinin yanı sıra, CBDC aracılığıyla ödeme alabilecek franchise’ların da güvence altına alınması planlanıyor. Merkez bankasından konuyla ilgili şu açıklama geldi: “CBDC elektronik cüzdan uygulaması sadece yerel sakinlerin değil, turistler gibi pek çok vatandaşın da uygulamaya katılmasına olanak tanıyacak. CBDC’nin bölgesel kapalı testleri, Güney Kore’nin çeşitli bölgelerinde yürürlükte olan mevcut yerel para birimi planının ihraç ve dağıtımına benzer olacak.”

Bu içerik en son 22 Mayıs 2024 tarihinde güncellenmiştir.

Paribu

Türkiye’nin alanında öncü teknoloji şirketi ve lider kripto para işlem platformu.

 

MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN