ABD borç tavanı anlaşmasından kripto para vergisi çıkarıldı

BloombergHT’de yayınlanan 30 Dakika programına konuk olan Paribu Araştırma İçerikleri Yöneticisi Nergis Nurcan Karababa, kripto para ve finans sektöründe yaşanan gelişmeleri değerlendirdi.

Günün öne çıkan başlıkları şöyle:

ABD borç tavanı anlaşmasından kripto para vergisi çıkarıldı

Mart ayında Biden yönetimi, yıllık bütçe teklifinin bir parçası olarak kripto para şirketlerinin elektrik tüketiminden vergi alınmasını gündeme getirdi. ABD Temsilciler Meclisi’nde oylamaya sunulan borç tavanı anlaşmasında, kripto para madenciliğinin enerji kullanımına yönelik yüzde 30’luk olası tüketim vergisi yer almıyor. Bununla birlikte anlaşmada Biden yönetiminin önerdiği dijital varlıklara alım satım vergisi kurallarını veya kripto para ile ilgili diğer vergi önlemlerini uygulamaya yönelik bir ifade de yer almıyor.

Japonya’nın en büyük havayolu şirketi, NFT pazaryeri başlatıyor

Japonya’nın en büyük havayolu şirketi Air Nippon Airways (ANA), yan kuruluşu ANA Neo ile birlikte bir NFT pazaryeri başlattı. “ANA GranWhale NFT Marketplace” olarak tanımlanan platformda hava fotoğrafçısı Luke Ozawa’nın oluşturduğu bir koleksiyon olacak. 7 Haziran’da da ANA tarafından işletilen Boeing 787’nin NFT’sini temsil eden bir koleksiyon piyasaya sürülecek. Firma, gelecekte NFT ürün yelpazesini artırmayı planladığını ve müşteri deneyimi iyileştirmeyi hedeflediğini söyledi.

Hindistan’dan pilot CBDC hamlesi

Dijital para birimleri ile ilgilenen ülkelerden Hindistan, son olarak CBDC (Merkez Bankası Dijital Para Birimi) pilot uygulaması ile gündemde. Hindistan Merkez Bankası, bu yıl CBDC pilot çalışmasını daha fazla banka ve daha fazla yer dahil ederek genişletme kararı aldı. Dijital rupi, bundan sonra daha fazla katılım bankası tarafından kullanılabilir hale gelecek.

Hong Kong ve BAE regülasyonlarda birlikte çalışacak

Abu Dabi’de düzenlenen toplantı sonrasında Hong Kong ve Birleşik Arap Emirlikleri merkez bankaları, finansal iş birliklerini güçlendirmeyi ve sanal varlıkların düzenlenmesi konusunda birlikte çalışacaklarını açıkladı.

Bu açıklamadan öncesinde de BAE ve Hong Kong, birden fazla CBDC’yi destekleyen ve “günümüzün sınır ötesi ödeme sistemlerinin sınırlamalarının üstesinden gelmeyi” amaçlayan yeni blokzinciri mBridge’i inşa etmek için birlikte çalışıyordu.

Bu içerik en son 9 Temmuz 2024 tarihinde güncellenmiştir.

Paribu

Türkiye’nin alanında öncü teknoloji şirketi ve lider kripto para işlem platformu.

 

MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN