“Regülasyon yatırımcı için dezavantaj değil”

Paribu sponsorluğunda BloombergHT’de yayınlanan “10 Soruda Kripto Para Dünyası” programının bu haftaki bölümüne Paribu CEO’su Yasin Oral konuk oldu. Gizem Uzuner Gençtürk’ün kripto para yatırımcılarının merak ettiği soruları yönelttiği programda pek çok konu ele alındı.

Gençtürk, dünyadan örnekler vererek Amerika’nın regülasyon konusunu ele alırken önce mali suçları incelediğini, sonra vergi düzenlemesi için araştırmalara başladığını belirtti. “Bizde regülasyon sürecinden bahsedersek bunun nereden başlaması daha doğru olur?” sorusunu Oral, “Türkiye’de regülasyondan bahsedilince herkes vergiyi konuşuyor ama aktarılan örnekten de görülüyor ki, vergi işin en son tarafı. Bizim için regülasyon aslında yatırımcıyı korumakla başlar” şeklinde yanıtladı.

Oral, regülasyonla birlikte yerli ve yabancı platformlara, devletin kurallarına uygun hareket etme zorunluluğu gelmesi gerektiğine değindi. Oral, “Bir sürü yabancı platform var, hiçbirinin nerede olduğu hakkında bir fikrimiz yok; cüzdanlarını nerede saklıyor, bir fikrimiz yok. Bunların artık bazı kurallarının belirlenmesi gerekiyor ki, yatırımcı mevduatını güvenli yerlerde muhafaza edebiliyor mu onu görsün” dedi. Oral ayrıca, regülasyonun yatırımcı açısından dezavantaj yaratmayacağının da altını çizdi.

Gençtürk, Oral’a “Kripto para evrenini bundan 10 sene sonra nerede görüyorsun?” diye sordu. Oral, seneye bile ne olacağını tahmin etmenin çok zor olduğunu ve her senenin ilk 10 kripto parasının değiştiğini dile getirdi. Bununla birlikte “Bence merkezi yapılar yavaş yavaş yerini merkezi olmayan, belki de her topluluğun kendi ödeme sistemini geliştirdiği, takas araçlarını geliştirdiği yapılara bırakacak. Teknoloji hayatımıza daha fazla girdikçe ödeme sistemlerinin oraya doğru gideceğini düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

Programın tamamını aşağıdan izleyebilirsiniz.

Bu içerik en son 26 Ekim 2022 tarihinde güncellenmiştir.

Paribu

Türkiye’nin alanında öncü teknoloji şirketi ve lider kripto para işlem platformu.

 

MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN