1 Bitcoin (BTC) bulunan cüzdanların sayısı 1 milyonu geçti

BloombergHT’de yayınlanan Akıllı Para programına konuk olan Paribu Araştırma İçerikleri Yöneticisi Nergis Nurcan Karababa, kripto para ve finans sektöründe yaşanan gelişmeleri değerlendirdi.

Günün öne çıkan başlıkları şöyle:

1 Bitcoin (BTC) bulunan cüzdanların sayısı 1 milyonu geçti

On-chain analiz şirketi Glassnode’dan alınan verilere göre; tam olarak 1 adet Bitcoin (BTC) ve daha fazlasını bulunduran Bitcoin cüzdan adreslerinin sayısı 13 Mayıs itibarıyla bir milyonu aştı. Bu sonuca göre, 2022 şubatın başlarından itibaren toplamda bu cüzdan sayısının 190.000 arttığı görülüyor.

Hong Kong’da kripto para şirketlerine banka engeli

Kripto para merkezi olma hedefiyle birçok düzenleme hayata geçiren Hong Kong‘da kripto para şirketlerinin bankalar ile sorunları devam ediyor. Geçtiğimiz ay düzenleyici kurumlar tarafından bankaların, kripto para şirketlerine kolaylık sağlaması için çağrı yapılmasına rağmen herhangi bir değişiklik olmadığı tespit edildi.

Çin, NFT pazaryerleri hakkında uyarıda bulundu

Kripto para birimlerine karşı olan sert tavrı ile gündeme gelen Çin, blokzincir teknolojisi ve NFT’ler ile yakından ilgileniyor.

Çin Yüksek Halk Savcılığı, NFT’ler hakkında bir dizi uyarı ve görüş yayınlayarak NFT piyasalarının oluşturduğu riskleri vurguladı. Bunun yanında gelişmekte olan varlık için yeni mevzuata ihtiyaç duyulduğunu da belirtti.

Dev şirketlerden blokzincir adımı

Microsoft ve Goldman Sachs’ın da aralarında bulunduğu finans ve teknoloji alanındaki şirketlerden oluşan bir grup, finans kurumlarına yönelik Canton Network (Canton Ağı) adında yeni bir blokzincir ağı üzerinde çalışıyor. Yapılan açıklamaya göre, bu ağın finansal bir blokzincir ağı olması ve daha önce ayrı olan finansal piyasaların senkronizasyonunu sağlaması planlıyor.

Temmuz ayında büyük finansal kurumlar tarafından ihtiyaç duyulan ölçeğe ve performansa ulaşabilme ve geniş gizlilik kontrolleri gibi özelliklerini test etmeye başlaması öngörülüyor. Canton Network’e katılanlar arasında; BNP Paribas, Microsoft, Goldman Sachs, Deloitte gibi büyük isimler yer alıyor.

Bu içerik en son 22 Mayıs 2023 tarihinde güncellenmiştir.

Paribu

Türkiye’nin alanında öncü teknoloji şirketi ve lider kripto para işlem platformu.

 

MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN