Polygon (MATIC) nedir?

Polygon (MATIC), ölçeklendirme sorunlarını çözmek için yaratılmış Ethereum tabanlı bir platformdur. Eski adı ve halihazırdaki simgesi MATIC’tir.

1.Ne zaman ve kim tarafından kuruldu?

Eski adı MATIC olan Polygon, Ethereum blokzincir ağına katkılarda bulunmuş bir ekip tarafından yaratıldı ve 2017 yılının Ekim ayında piyasaya sürüldü. Jaynti Kanani, Sandeep Nailwal ve Anurag Arjun, Polygon ekibinin kurucu liderleridir.

2.MATIC’in altyapısı

MATIC, Ethereum altyapısına sahip bir platformdur. Akıllı sözleşmelerin ölçeklenebilir ve özerk biçimde yönetilmesi adına geliştirilen bir plazma çerçevesine sahiptir. Proof of Stake (hisse ispatı) ve Plazma üzerine inşa edilmiş düzeni geliştirmeyi amaçlayan bir işleyişi vardır.

3.Kullanıcılarına ne vadediyor?

MATIC, Ethereum ekosisteminde “katman 2 ölçeklendirme çözümü” olarak tanımlanan bir platformdur. Daha büyük ekosisteme ölçeklenebilmek, zincir üzerinde yapılan işlemlerinin blok onay süresini kısaltmak, sınırsız sayıda merkeziyetsiz uygulama barındırabilmek gibi yenilikleri Ethereum ağına kazandırdı.

4.MATIC madenciliği yapılıyor mu?

MATIC, madenciliği yapılan bir para türü değildir.

5.En düşük fiyat ve en yüksek fiyat ile toplam arz

MATIC, bu zamana kadar en yüksek fiyatını 2,68 dolar ile 18 Mayıs 2021’de, en düşük fiyatını da 0,003012 dolar ile 9 Mayıs 2019’da gördü. Dolaşan arzı 6.303.422.325 MATIC olan paranın toplam arzı ise, 10.000.000.000 MATIC’tir.

6.Paribu’da MATIC işlemleri nasıl yapılıyor?

Bağlantıya tıklayarak Paribu üzerinden MATIC işlemlerinizi anında gerçekleştirebilirsiniz.

Paribu

Türkiye’nin alanında öncü teknoloji şirketi ve lider kripto para işlem platformu.

 

MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN