Yarının dünyası için sorumluluk al, harekete geç

Birleşmiş Milletler’in (BM) 2015 verilerine göre 836 milyon insan, en temel insani gereksinimlerini dahi karşılayamıyor.

Dünyada ilköğretim çağındaki 617 milyon çocuk okuma yazma ve matematikte asgari yeterlilik seviyesine ulaşamıyor.

İnsanların yüzde 40’ından fazlası temiz suya erişim sorunu yaşıyor. Dünya üzerinde 785 milyon insan içme suyu hizmetinden yararlanamıyor.

Yarının dünyası için, tüm bu konulara duyarsız kalınmaması gerektiğine inanıyoruz.

Paribu olarak biz, yarının dünyası için sorumluluk alıyor ve harekete geçiyoruz.

Kullanıcılarımızla birlikte ortaya çıkardığımız katma değeri, insanlığın faydasına olacak sürdürülebilir çalışmalar için değerlendiriyoruz.

Bu konuda, belirlediği sürdürülebilir kalkınma amaçları tüm dünyada kabul gören ve herkesi kapsayan bir organizasyon olan BM’yi referans alıyoruz.

BM’nin Ocak 2016’da yayımladığı, “Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları” metninden hareketle, 17 amaçtan üçü olan “yoksulluğa son”, “nitelikli eğitim” ve “temiz su ve sanitasyon” konularında hem Türkiye’de hem de uluslararası alanda adımlar atıyoruz.

Yoksulluğa son

1990 ile 2015 yılları arasında yarı yarıya azalsa da çok sayıda insan hâlâ beslenme, barınma, gıda konularındaki temel ihtiyaçlarını karşılayamıyor.

Yoksullukla mücadele konusunda, toplumsal yardımlaşmayı artırmak için çalışmalar yürüten AHBAP Platformu’nun düzenlediği yardım kampanyalarını destekliyoruz. AHBAP’ın ihtiyaç sahibi kişiler için organize ettiği sosyal sorumluluk projelerine bağışta bulunduk.

2018’den bu yana bağışta bulunduğumuz AHBAP’ın 12 kampanyası ile ameliyat, tedavi, barınma, cenaze, protez ve pandemi döneminde temel ihtiyaçlar konusunda ihtiyaç sahibi kişilerle dayanışma içinde olduk. Kripto para ekosistemi için önemli kabul edilen 22 Mayıs Bitcoin Pizza Günü’nde AHBAP ile yapılan iş birliğiyle ihtiyaç sahibi 4 aileye destekte bulunduk. 30 Ekim 2020’de İzmir’de meydana gelen deprem sonrasında AHBAP aracılığıyla depremzedelere 400 gıda kolisi gönderdik. Yine 2020’de 3 aileye ameliyat ve medikal ihtiyaçlara yönelik sağlık yardımı gerçekleştirdik. 2021’in ilk üç ayında 6 aileye tedavi, tadilat ve temel ihtiyaçları konusunda destek olduk.

Yarının dünyası için sorumluluk al, harekete geç - ParibuLog

Nitelikli eğitim

Her ne kadar okullaşma oranı artsa da yoksulluk ya da başka krizler nedeniyle çocukların nitelikli eğitime erişiminde ciddi sorunlar yaşanıyor.

Çocukların ve gençlerin nitelikli eğitim alabilmesi konusunda, Toplum Gönüllüleri Vakfı’nın (TOG) çalışmalarına bağışta bulunuyoruz. Gençlik merkezleri kuran, eğitimler düzenleyen, öğrencilere yurt dışında eğitim alma ve sosyal faaliyetlere katılma olanağı sağlayan, bugüne kadar 800 binden fazla çocuğa ve gence hizmet götüren TOG’un projelerini destekliyoruz.

Kadınlar Günü gibi özel günlerdeki bağışlarımızın yanı sıra, düzenlediğimiz basın toplantısı ve sektörel buluşmalarda katılımcılarımız adına TOG’a bağışta bulunuyor, katılımcılara TOG’un bağış sertifikalarını hediye ediyoruz. 2020’de bağış sertifikalarıyla 21 Toplum Gönüllüsü gencin sosyal sorumluluk eğitimi almasını ve projelere katılmasını sağladık. 2021’de Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde Paribu ekibindeki kadınlar adına bağış yaparak 6 gencin daha sosyal sorumluluk eğitimi almasını ve projelere katılımını destekledik.  Paribu Hub ve BÜYEM iş birliği ile gerçekleştirilen blokzincir eğitimlerinde 6 TOG gencine burs olanağı sağladık. Ayrıca Paribu ana sponsorluğundaki Parallel Universe Exibition by Ouchhh’un lansmanı için katılımcılar adına bağışta bulunarak 62 toplum gönüllüsü genci destekledik. Sponsoru olduğumuz İKSV Filmekimi için düzenlediğimiz özel gösterime katılan davetlilere hediye ettiğimiz bağış sertifikaları ile 19 Toplum Gönüllüsü gencin sosyal sorumluluk eğitimleri almasını ve projelere katılmasını sağladık. 2021 yılını sonlandırırken yılbaşı için yapılan bağışlarla 80 Toplum Gönüllüsü genci destekledik. 2022 boyunca  gerçekleştirdiğimiz sertifika iş birliği bağışlarımızla 144 Toplum Gönüllüsü gencin sosyal fayda yaratan çalışmalar gerçekleştirmelerini destekledik.

İKSV Alt Kat’ın Covid-19 pandemisi sürecinde düzenlediği uçurtma, çizim ve çizgi film atölyesi, masal anlatımları gibi konulardaki 10 dijital etkinliğe sponsor olduk. İKSV Alt Kat, Paribu’nun desteğiyle düzenlediği 26 dijital etkinlikle 2400 çocuğa ulaştı.

Sponsorluğumuz kapsamında 2022 yılında çocukların ve gençlerin kültür sanata kolaylıkla erişimini sağlamak konusunda İKSV Alt Kat’a destek verdik. Sağladığımız destekle düzenlenen 26 dijital ve fiziksel etkinlikle 769 çocuğu ve genci kültür sanatla buluşturduk.

Türkiye’de yaşayan en zor durumdaki çocukların eğitim, korunma, sağlık, sosyal politika, ergenlik ve gençlik alanlarındaki ihtiyaçlarına odaklanan UNICEF Türkiye ile yaptığımız iş birliği ile Türkiye’de bir ilki gerçekleştiriyoruz. Bu iş birliği kapsamında Paribu üzerinden UNICEF Türkiye’ye kripto para ile bağış olanağı sağlıyoruz. Toplanan bağışlar ile UNICEF’in “Kapsayıcı Eğitim” projesi kapsamında, kız çocuklarının güçlendirilmesi ve olumsuz cinsiyet normlarının değişimi hedefiyle 1000’den fazla kız ve erkek çocuğun toplumsal cinsiyet eşitliği eğitimine katılmasına destek olacak kaynak yaratıldı. 2022 yılında 20 Kasım Dünya Çocuk Günü’nde “Hayat Veren Hediyeler” olarak adlandırılan ve kripto para kullanıcılarından gelen bağışlarla kalem, çanta, yazı tahtası gibi eğitim ihtiyaçları içeren eğitim kitleri ile toplamda 250 çocuk için geçici okul ortamı sağlandı.

Temiz su ve sanitasyon

Ülkelerin üçte biri orta veya yüksek düzeyde su stresi yaşıyor, temiz suya erişim konusunda zorluklarla karşı karşıya kalıyor.

Bu konuda uluslararası alanda sorumluluk alıyoruz.

Dünyadaki dezavantajlı bölgeler için sürdürülebilir projeler yürüten ve bugüne dek tüm dünyada yaklaşık 450 bin kişinin yararlandığı projeleri hayata geçiren Sen De Gel Derneği aracılığıyla Afrika ülkesi Gambia’da  10 su kuyusu açtırarak temiz suya erişim imkânı sağladık. Açılan su kuyuları ile toplam Afrika’da 8 farklı bölgede yaklaşık  4650 yararlanıcı fayda sağladı.

Ulusal ve uluslararası alandaki yardım projelerinde Sen De Gel Derneği ile iş birliği yapmayı sürdüreceğiz.

Paribu’nun Sen De Gel Derneği aracılığıyla Afrika’da açtırdığı su kuyuları.

Spor

Team Paribu projemiz ile Türk spor ve sporcusunun desteklenmesi, geleceğin sporcularının yetişmesi ve sporda cinsiyet eşitliğinin sağlanması adına çalışmalar yürütüyoruz. İhtiyaç Haritası ile hayata geçirdiğimiz Team Paribu Seninle projesi de gençlerin sporla buluşması için var olan engelleri ortadan kaldırmayı amaçlıyoruz. 

Team Paribu Seninle projesi kapsamında 2022 yılı boyunca Adana, Ankara, Balıkesir, Diyarbakır, Erzincan, İstanbul, Kayseri, Konya, Manisa, Mardin, Mersin, Muğla, Nevşehir, Ordu, Şanlıurfa, Tunceli, Bursa’da 28 okula yapılan 8210 adet spor malzemesi yardımıyla 10.459 çocuğa ulaştık. Şanlıurfa ve Bursa etkinliklerinde Team Paribu sporcularının katkılarıyla spor atölyeleri gerçekleştirdik.

Bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra da Paribu’nun kurum değerlerini aksiyona dönüştürecek projeleri desteklemeye devam edeceğiz.

Manifestomuzda da belirttiğimiz gibi; geleceği beklemiyor, onu inşa edenlerden olmayı seçiyoruz.

Çünkü yarını şekillendirmek için bugünden sorumluluk almamız gerektiğini biliyoruz.

Yarının dünyası bu.

Bu içerik en son 25 Nisan 2024 tarihinde güncellenmiştir.

Paribu

Türkiye’nin alanında öncü teknoloji şirketi ve lider kripto para işlem platformu.

 

MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN