Paribu “gizlilik kripto paraları”nı neden listelemiyor?

Paribu, hizmetleri ile suç finansmanı ihtimalini hiçbir koşulda bir araya getirmeyeceği için bu ihtimali doğurabilecek özellikler taşıdığından “gizlilik kripto paraları”nı listelememektedir.

Kullanıcı veri ve varlıklarının güvenle muhafaza edilmesi Paribu’nun önceliğidir. Paribu aynı zamanda finansal işlemlerdeki gizlilik talebine de riayet eder. Bu nedenle gizlilik açığı oluşturabilecek işlemleri önler. Bununla birlikte Paribu, hizmetleri ile suç finansmanı ihtimalini hiçbir koşulda bir araya getirmez. Bu ihtimal nedeniyle “gizlilik kripto parası” olarak adlandırılan ve işlem adımlarının takibini engelleyen kripto paraları listelememektedir.

Gizlilik kripto paraları anonimleştirme yöntemiyle transferlerin takibini tamamen engellemeyi hedefler. Transfer takibini engellemek için altyapıları gereği kimlik tanıma prosedürlerini önler. Bu durum, gizlilik kripto paralarının suç finansmanı için kullanılmasına neden olabilmektedir. 

Paribu, suç unsuru içeren olası girişimleri engellemek adına prosedür ve protokoller uygulamaktadır. Gizlilik kripto paraları suç finansmanını engelleyici prosedürlere sahip olmadığı takdirde Paribu marketinde yer almayacaktır.

Bu içerik en son 26 Ekim 2022 tarihinde güncellenmiştir.

Paribu

Türkiye’nin alanında öncü teknoloji şirketi ve lider kripto para işlem platformu.

 

MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN