Dolandırıcılık vakalarına karşı yapılması gerekenler

Paribu, kullanıcılarının 7/24 güvenli işlem yapmaları için gerekli altyapı sistemlerini oluşturmaktadır. Ancak üçüncü kişiler tarafından sosyal mecralar aracılığıyla yaşanabilecek vakalar için kullanıcıların dikkat etmesi gereken noktalar söz konusudur.

Sosyal mühendislik olarak da anılan dolandırıcılık vakaları son zamanlarda artış göstermektedir. Sosyal mühendislik; çeşitli yöntemlerle kişilerin gizli bilgilerini ifşa etme veya eylem gerçekleştirmelerini sağlamak amacıyla yapılan psikolojik bir manipülasyondur.

Söz konusu vakalardan korunmak için:

  • Sosyal medya mecraları üzerinden ya da telefon aracılığıyla Paribu’nun adını kullanarak bilgi isteyenlere itibar etmeyin.
  • Üçüncü şahıslarla her ne koşulda olursa olsun finansal ve kişisel bilgilerinizi paylaşmayın. Bu tür bilgileri talep eden web adresi bağlantılarına tıklamayın.
  • Paribu, tüm duyurularını resmi sosyal medya hesapları ve web sitesi üzerinden yapmaktadır. Bu mecralar dışında gördüğünüz paylaşımlara itibar etmeyin.

Paribu’yu TwitterFacebookInstagramLinkedIn ve YouTube üzerinden takip edebilirsiniz. Herhangi bir sorun yaşadığınız takdirde mobil uygulama veya web sitesindeki Paribu Destek Merkezi bölümünden bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Paribu

Türkiye’nin alanında öncü teknoloji şirketi ve lider kripto para işlem platformu.

 

MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN