“Yeni yasa tasarıları bugünün gündemindeydi”

BloombergHT’de canlı yayınlanan “30 Dakika” programının bugünkü konuğu Paribu İş Geliştirme Yöneticisi Akar Aydemir oldu. Gündemdeki gelişmeleri değerlendirip yorumladı.

Gündemdeki başlıklar arasında; CNBC Milyoner’in anketi, Paraguay’da onaylanan yasa tasarısı ve NFT dünyasındaki yeni haberler vardı.

CNBC Milyoner’in anket sonuçları şaşırtıcı

CNBC’nin yaptığı milyoner anketinin sonuçlarına göre; 1980’lerin başı ile 1990’ların sonlarında doğmuş olan Y kuşağı milyonerlerinin 83%ü kripto varlık sahibi. 53% de servetlerinin yarısını kripto para olarak tutuyor ve bu rakamların 2022’de artarak devam etmesi bekleniyor.

Anket sonucunu ele alırken nesillerin finansal alışkanlıklarının değiştiğine dikkat çeken Aydemir, geleneksel finansın da bu yönde adapte olmasını beklediğini belirtti. Bununla beraber; “Eski kuşakların kripto ilgisinin yeni kuşaklar kadar olmaması, varlık yöneticilerini de ikilemde bırakıyor” dedi.

Paraguay, yeni bir yasa tasarısını onayladı

Paraguay, kripto para madencilerine yönelik, endüstriyel elektrik lisansını almalarına değinen bir yasa tasarısını onayladı. Halihazırda Paraguay düşük maliyetli elektrik kullanımından dolayı kripto para madencilerinin tercih ettiği bir ülke.

Kripto para madencilerinin bu yaklaşımından dolayı, söz konusu yasa tasarısının beklendiğine değinen Aydemir, “Önümüzdeki günlerde daha kapsamlı yasaların başka ülkelerde de onaylanacağını düşünüyoruz” dedi.

NFT popülerliğini sürdürüyor

Cuma günü Sotheby’s, 2021 yılına ait 6 milyar dolarlık satışının 100 milyon dolarının NFT satışlarından geldiğini duyurdu. Bugün de rakibi Christie’s, bir NFT satışını duyurdu. Wikipedi’nin 20. yılına özgü bir “The Birth of Wikipedia” adlı NFT koleksiyonu çıkarıldı ve 935.500 dolara alıcı buldu.

Aydemir, NFT’nin sahiplik belgesi özelliğinin son dönemde ünlü isimlerden gelen NFT koleksiyonlarının çoğalmasına sebep olduğunu belirtti.

Bu içerik en son 26 Ekim 2022 tarihinde güncellenmiştir.

Paribu

Türkiye’nin alanında öncü teknoloji şirketi ve lider kripto para işlem platformu.

 

MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN