Yasin Oral: “Geleceğe dönük yatırımlar yapıyoruz”

Yasin Oral, bugün A Para TV’de Erdoğan Turan’ın sunduğu “Kripto Dünyası” programına konuk oldu. Yayında Paribu’nun vergi rekortmenliği, sektörde yaşanan gelişmeler ve Türkiye’de beklenen regülasyon üzerine konuşuldu. 

2023 yılının değerlendirildiği programda Yasin Oral, nispeten sakin değerlendirilen 2023’te kullanıcının ilgisinin düşmediğini ve belli bir seviyede devam ettiğini belirtti. Paribu açısından teknolojik altyapının geliştirmelerinin ve yatırımların ön plana çıktığı bir yıl olduğunu belirten Oral, “Geleceğe dönük yatırımlar yapıyoruz” dedi. 

Paribu’nun vergi rekortmenliği de konuşuldu

Yasin Oral, Paribu’nun 2021 yılının Türkiye genelinde en fazla vergi beyan eden 100 mükellef listesinde 23. sırada yer almasıyla ilgili soruları da yanıtladı. 700 milyon TL üzerindeki kurumlar vergisi ile Paribu’nun kendi sektöründe lider olduğuna değindi. Uzun süredir bu listede teknoloji şirketi görmeye alışık olmadığımızı dile getiren Oral, “Ülkemizde bunun da değişebildiğini gösterdik” dedi. 

“Regülasyona hazırız”

TBMM’de gündeme gelmesi beklenen kripto para sektörüne yönelik regülasyonlar da programın başlıkları arasındaydı. Regülasyonun gerekliliğini savunan Oral, “Bugüne dek oluşan belirsizliklerin giderilmesi ve yatırımcının güvenliği her şeyden daha önemli. Regülasyonla bunların düzenlenmesi mümkün” şeklinde görüşlerini paylaştı. Paribu’nun regülasyon olmasa dahi öz denetimle hareket ettiğinin altını çizerek, “Regülasyon geldiğinde de gerekenleri yapmaya hazırız” şeklinde konuştu.  

Paribu’nun vergi rekortmenliği ve sektöre dair güncel gelişmelerin değerlendirildiği yayının tamamı Paribu YouTube kanalında. 



Bu içerik en son 10 Ocak 2024 tarihinde güncellenmiştir.

Paribu

Türkiye’nin alanında öncü teknoloji şirketi ve lider kripto para işlem platformu.

 

MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN