Yasin Oral: “ETF’lerin onayıyla Bitcoin’in geleneksel piyasalarda bir enstrüman olması, hayatımızda birçok şeyi değiştirecek”

Yasin Oral, Habertürk TV’de Zeliha Saraç’ın sunduğu “Para Gündem” programına konuk oldu.

Yasin Oral, Saraç’ın Türkiye’de kripto paralara yönelik beklenen düzenlemeleri ve Bitcoin ETF’inin onaylanmasıyla ilgili sorularını yanıtladı.

Bitcoin’in geleneksel piyasalarda bir enstrüman olması, hayatımızda birçok şeyi değiştirecek

Uzun zamandır beklenen spot Bitcoin ETF’lerinin onaylanmasıyla ilgili Yasin Oral, ilk etkinin, kurumsal oyuncuların piyasalara girişinin kolaylaşması olduğunu belirtti. Öncelikle ABD’de ardından dünyanın her yerine kurumsalların Bitcoin alıp satması ve bilançolarına katmasıyla yeni bir hacim kaynağı oluşacağını dile getirerek, “Bitcoin’in geleneksel piyasalarda bir enstrüman olması, hayatımızda birçok şeyi değiştirecek” ifadesini kullandı.

Bitcoin bir referans olacak

İlerleyen dönemlerde Bitcoin’in ardından farklı kripto paraların da geleneksel piyasalara girebileceğine değinen Yasin Oral, bir yandan kripto para yatırımcılarının hayatında Bitcoin’den fazlası olduğuna da dikkat çekti. Bitcoin’in ilk tercih edilen kripto para birimi olarak referans görevi gördüğünü belirtti.

Türkiye’de engelleyici değil, destekleyici bir düzenleme bekliyoruz

Yasin Oral, Türkiye’de beklenen regülasyona yönelik görüşlerini şu şekilde dile getirdi: “Engelleyici değil, destekleyici bir düzenleme bekliyoruz. Yatırımcılar için olası risklerin oluşmaması adına önlem almak, pazar giriş çıkışlarını düzenlemek ve kullanıcı varlıklarının güvenle saklandığından emin olmak öncelik verilmesi gereken başlıklar.” 

Regülasyonla birlikte platformların hizmet çerçevelerinin çizileceğini belirten Oral, bunun önemine de dikkat çekti. “Eğer yapılan düzenlemenin repütasyonu, dünyada da kanıtlanırsa yurt dışından yatırımcıların burayı güvenli bulması ve yatırımlarını yönlendirmesi mümkün olabilir” diyen Yasin Oral, düzenlemenin ardından olabilecek gelişmelere de değindi. 

Yasin Oral’ın konuk olduğu programın tamamını Paribu YouTube kanalından izleyebilirsiniz.

 

Bu içerik en son 12 Ocak 2024 tarihinde güncellenmiştir.

Paribu

Türkiye’nin alanında öncü teknoloji şirketi ve lider kripto para işlem platformu.

 

MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN