Yasin Oral, Business World Global dergisine finans dünyasına dair öngörülerini anlattı

Business World Global dergisi; finans, teknoloji ve kripto para dünyasının önde gelen isimlerine 2021 yılı beklentilerini sordu. Paribu CEO’su Yasin Oral da soruları yanıtlayan isimler arasındaydı.

Yasin Oral, blokzincir teknolojisinin veri ve varlıkların güvenli, dağıtık, geriye dönük manipülasyonlardan korunmuş şekilde saklanabilmesine olanak sağlayan bir teknoloji olduğunu hatırlatarak, bu teknolojinin internet gibi dönüştürücü özelliği olduğunu vurguladı. Oral, blokzincirin geleceğin teknolojisi olduğunun altını çizdi.

“2021 yılında ülkemizde blokzincir sektörünü neler bekliyor?” diye sorulduğunda ise, kitlelerin ve kurumların blokzincire entegrasyonunun arttığı bir süreçte olunduğunun altını çizerek, “Şirket ve kurumların maliyet ve güvenlik problemlerine çözüm için blokzincir teknolojisine entegre olmaya devam edeceğini öngörüyoruz. Kamu otoritelerinin de blokzincir teknolojilerine yatırım yaptığı biliniyor” şeklinde konuştu.

Oral, ülkenin blokzincir teknolojisinin tüketicisi değil, üreticisi olması gerektiğinden bahsederek, Paribu’nun blokzincir geliştirme çalışmalarının müjdesini verdi. Ayrıca blokzincir alanında eğitim iş birlikleri yapacak ve destekler verecek olan Paribu Hub’ın Ocak ayında hayata geçtiğini de duyurdu.

Son olarak, ileriye dönük planları için Oral; “Kripto paraların artık bir yatırım aracı olarak rüştünü ispat etmeye başladığı bir süreçteyiz. Bugüne dek yatırım açısından konuşuldu ancak artık bir ödeme aracı olarak da adından söz ettirecek dedi.

Bu içerik en son 22 Mayıs 2024 tarihinde güncellenmiştir.

Paribu

Türkiye’nin alanında öncü teknoloji şirketi ve lider kripto para işlem platformu.

 

MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN