Yasin Oral: Bitcoin’in altına göre önemli avantajları var

Paribu CEO’su Yasin Oral, Platin dergisine yaptığı açıklamada, Bitcoin’in altına göre bazı önemli avantajları olduğunu belirtti.

Derginin Eylül 2019 sayısında görüşlerine yer verilen Yasin Oral, “Dünya üzerinde birçok kişi Bitcoin ve kripto paraları değer saklama, ödeme yapma ve yatırım gibi farklı amaçlarla kullanabiliyor. Altınla kıyaslama yapıldığında Bitcoin transfer kolaylığı, transfer hızı, transfer maliyeti, arz kontrolü ve merkeziyetsizlik gibi konu başlıklarında bazı önemli avantajlar sunuyor” dedi.

Dünya finans sisteminin gelişen teknolojiyle birlikte önemli değişimler yaşayacağına işaret etmesinin Bitcoin’in en önemli yanı olduğunu vurgulayan Oral, “Bitcoin dönüşüme kapıyı açan ve bizlere bunu düşündüren ilk kavram olarak çok önemli bir role sahip” diye konuştu.

Bitcoin’in bir para birimimi mi, emtia mı yoksa menkul kıymet mi olduğu gibi soruların yıllardır süren bir tartışma konusu olduğunu söyleyen Oral, “Genel olarak bu tanımlardan birçoğu ile benzer özellikler taşıyor olsa da Bitcoin’i bu kategorilerden herhangi birine sokmak mümkün görünmüyor. Yaratıcısı Satoshi Nakamoto’ya göre, ‘kişiden kişiye elektronik ödeme sistemi’ olarak tanımlanan Bitcoin, kitlelerin kullanım alışkanlıklarına göre farklı fonksiyonlarda karşımıza çıkabiliyor” ifadelerini kullandı.

Bu içerik en son 26 Ekim 2022 tarihinde güncellenmiştir.

Paribu

Türkiye’nin alanında öncü teknoloji şirketi ve lider kripto para işlem platformu.

 

MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN