Yasin Oral: “2022 geliştirme yılıydı, 2023 meyvesini toplama yılı olacak”

Paribu sponsorluğunda BloombergHT Radyo’da yayınlanan Yarının Gündemi, yeni yayın dönemine başladı. Güzem Yılmaz Ertem’in ilk konuğu Yasin Oral oldu.

Yayında kripto para piyasasında şeffaflık ve güven, regülasyon ve Paribu’nun planları üzerine konuşuldu.

“Gidişat, merkeziyetsiz dünyaya doğru devam edecek”

Yasin Oral, kripto piyasalarında şeffaflık ve güvenin her zaman ihtiyaç duyulan ögeler olduğunu ancak FTX’in iflası gibi olaylarla daha çok sorgulandığını dile getirdi. Mevcut yatırımcıların doğru yerde işlem yapmaya önem vermeye başladığını ve kendi varlıklarının kontrolünü ele almak için motive olduklarını belirtti. Yasin Oral, “Hemen dönüşüm olmayacak ama insanlar yavaş yavaş merkeziyetsiz alanın da karmaşık olmadığını öğrenecek. Gidişat, merkeziyetsiz bir dünyaya doğru, insanların kendi varlıklarının kontrolünü kendi aldığı bir dünyaya doğru devam edecek” diyerek sözlerini tamamladı.

Paribu’nun 5 yıllık planı hazır

Paribu’nun kripto para platformundan teknoloji şirketine dönüşümü de yayında konuşulan başlıklar arasında yer aldı. Yasin Oral, Paribu’nun uzun vadeli planlar yaptığını ve önümüzdeki 5 yıl için planının hazır olduğunu dile getirdi. “Sektör ne olursa olsun, teknoloji konusunda neleri geliştireceğimiz, personel çıkarmayacağımız hatta almaya devam edeceğimiz de bugünden belli. Bu da Paribu’yu böyle zamanlarda güçlü kılan en önemli özelliklerden biri” şeklinde görüşlerini ifade etti.

PRB’nin son durumu ile ilgili izleyicilerden gelen soruyu da yanıtlayan Yasin Oral, Paribu Net ile ilgili geliştirmelerin devam ettiğini ve çoğunlukla oyun piyasaları ile onların blokzincir altyapısını oluşturmak üzere konumlandığını dile getirdi. Bu sebeple Paribu’nun yatırım yaptığı pek çok oyun firması olduğunu belirten Yasin Oral sözlerine şöyle devam etti: “O projeler bile yavaşladı ve kendi iç süreçlerini geliştirmeye odaklandılar. Çünkü bunların hepsi tokenize edilecek varlıklar olarak hayatına devam edecek. Önümüzdeki yıl kullanıcının da görebileceği hâle gelecek diye düşünüyorum. 2022 geliştirme yılıydı, 2023 ise, bunların meyvesini toplama yılı olacak.”

Yarının Gündemi programının tamamını aşağıdaki bağlantıdan izleyebilirsiniz.

Bu içerik en son 16 Aralık 2022 tarihinde güncellenmiştir.

Paribu

Türkiye’nin alanında öncü teknoloji şirketi ve lider kripto para işlem platformu.

 

MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN