Yarının Dünyası’nda Yekta Kopan’ın bu haftaki konuğu Nova Norda

Paribu’nun YouTube kanalında izleyiciyle buluşan Yekta Kopan ile Yarının Dünyası, sezon sonuna yaklaşıyor. Yekta Kopan’ın bu haftaki konuğu, kendine has müzik tarzıyla adından söz ettiren Nova Norda oldu.

Bugüne dek çıkardığı single’larla dinleyicinin beğenisini kazanan Nova Norda, yeni albümü Paralel Evrende Dünya Tarihi’nin çıkış sürecini Yekta Kopan’a anlattı. Albümün yaratım sürecinde kendi yaptığı şarkıları dinleyerek İstanbul sokaklarında yürüdüğünü söyleyen Nova Norda, bu süreci şöyle aktardı: “Büyük bir fikir bulurken ilham gelince fark etmezsin ya, bir andan çok keyif aldığını fark ettiğin an, o artık bitmiş olur. Onun gibi bir şey. İlham gittiğinde bulduğumu anlıyorum. Paralel Evrende Dünya Tarihi de böyle doğdu.”

Müzik tarzını oluşturan hikayelere değinen Nova Norda, sosyoloji okumasının müziğindeki karşılığından söz etti. Bu bölümde okumanın kendisine farkındalık kazandırdığının ve bunun çalışmalarına direkt olarak etki ettiğini belirtti. Aynı şekilde Boğaziçi Üniversitesi’nde aynı dönem okuduğu Nilipek ve Melike Şahin gibi isimlerle birlikte de yer aldığı müzik kulübündeki deneyimlerinin de şimdiki çalışmalarına yansıdığına değindi.

Nova Norda’nın söz yazarken kendisini besleyen unsurlardan “Çıplak” dizisi için bestelediği “Beteri Yok Uslanmaktan” single’ının yaratım sürecine, farklı alanlarda kurduğu hayallerden planladığı NFT projesine kadar pek çok konuya değindiği sohbetin tamamını Paribu’nun YouTube kanalından izleyebilirsiniz.

Bu içerik en son 26 Ekim 2022 tarihinde güncellenmiştir.

Paribu

Türkiye’nin alanında öncü teknoloji şirketi ve lider kripto para işlem platformu.

 

MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN