Yarının dünyası için sorumluluk almaya devam ediyoruz

Paribu olarak, 2018 yılından bu yana yarının dünyası için sorumluluk alıyor ve bu hedefle çalışmalar yürütüyoruz.

2021 yılndan itibaren Birleşmiş Milletler’in 2016 yılında yayımladığı “Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları” içerisinde yer alan 17 amaçtan “Yoksulluğa Son”, “Nitelikli Eğitim” ve “İnsana Yakışır İş ve Ekonomik Büyüme” ve “Amaçlar için Ortaklıklar” konularına yönelik çalışmalar yürütüyoruz. Bu çalışmaları, BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları ve manifestomuzu da esas alarak hazırladığımız Sürdürülebilir Sosyal Sorumluluk Programları Strateji Belgesi kapsamında hayata geçiriyoruz.

2023 yılının ilk yarısında neler yaptık?

Afet bölgesinde yürüttüğümüz çalışmalar

  • 6 Şubat Kahramanmaraş Depremi kapsamında Afet Platformu, İhtiyaç Haritası ve TOG ile ilk gün itibarıyla iletişime geçerek bölgede faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşlarını desteklemek amacıyla Paribu Afet Destek Sayfası’nı açtık. 
  • İhtiyaç Haritası ile afet bölgesine 400 adet çadır, 8 bin 645 adet ahşap palet ve mat, 3 bin 819 adet gıda kolisi gönderimi gerçekleştirdik.
  • TOG iş birliğiyle afetten etkilenen 66 Toplum Gönüllüsü gence Paribu Afet Burs Fonu ile 1 yıllık burs desteği verdik.
  • Hayata Destek Derneği iş birliğiyle Hatay’da 1000 kişinin faydalanabileceği 50 adet mobil tuvalet kurduk. 
  • İKSV Alt Kat Enstrüman Destek Fonu aracılığıyla depremde enstrümanlarını kaybeden 52 genç sanatçıya destek verdik. 
  • Hatay, Adıyaman ve Kahramanmaraş’ta depolardaki gönüllüleri desteklemek amacıyla 1000 adet hijyen kiti gönderimi gerçekleştirdik. 

Diğer alanlarda yürüttüğümüz çalışmalar 

  • TOG iş birliğiyle ocak–nisan aylarında toplam 55 Toplum Gönüllüsü gencin sosyal sorumluluk eğitimi almasını ve projelere katılmasını destekledik. 
  • UNICEF Türkiye ile 23 Nisan’a özel gerçekleştirdiğimiz kampanya kapsamında Paribu hesabından yapılan her kripto para bağışı tutarı kadar biz de bağış yaparak destek verdik. Yapılan bağışlar, UNICEF Türkiye’nin afet bölgesindeki çocukların nitelikli eğitime erişebilmeleri için yürüttüğü çalışmalara aktarıldı.
  • 22 Mart Dünya Su Günü’nde Sen De Gel Derneği iş birliğiyle 11’inci su kuyusunu, 800 kişinin yararlanabileceği Gambiya Sampateh Köyü’nde açtık.
  •  İKSV Alt Kat tarafından hazırlanan ve farklı disiplinlerden 6 sanatçının hazırladığı atölyelerden oluşan “Sanatta Yaratıcı Bakışlar” programına destek veriyoruz. İlk 2 atölyesi nisan-mayıs aylarında gerçekleşen programın 4 atölyesi de eylül-aralık ayları arasında düzenlenecek. 16-25 yaş arasındaki gençlere özel olan bu programda Toplum Gönüllüleri Vakfı (TOG) iş birliğiyle deprem bölgesinden İstanbul’a gelen veya deprem bölgesinde gönüllü olarak görev alan gençlerin de atölyelere katılımını teşvik ediyoruz.

 



Bu içerik en son 22 Aralık 2023 tarihinde güncellenmiştir.

Paribu

Türkiye’nin alanında öncü teknoloji şirketi ve lider kripto para işlem platformu.

 

MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN