Web3 oyunu Gods Unchained, Amazon Prime Gaming’de

BloombergHT’de yayınlanan Akıllı Para programına konuk olan Paribu Ventures Yöneticisi Erman Taylan, oyun, kripto para ve finans sektöründe yaşanan gelişmeleri değerlendirdi.


Günün öne çıkan başlıkları şöyle:

 Web3 oyunu Gods Unchained, Amazon Prime Gaming’de 

Immutable Games’in geliştirdiği web3 oyunu Gods Unchained, Amazon Prime Gaming bünyesinde oyunculara sunulacak. 200 milyonun üzerinde oyuncuya ev sahipliği yapan Amazon Prime Gaming platformunda 2. sezonuyla beraber yayına girecek olan Gods Unchained, bir kart biriktirme oyunu. Daha önce de Epic Games Store’da yayınlanan oyunun Amazon Prime’a özel içerikler ve kart setleri sunacağı belirtildi. Oyun deneyiminde oyuna başlamak için cüzdan oluşturmak, ödeme yapmak gerekmiyor. Kullanıcılar, oyunu oynadıkça dilediği zaman oyun içi objelerini yani kartlarını, kendi web3 cüzdanına çekip dilediği gibi satışını yapabilecek.

Jamie King, Portal’ın Danışma Kurulu’na katıldı

Tüm dünyada son dönemde adından en çok söz ettiren oyun olan GTA 6’nın yaratıcısı Rockstar Games kurucu ortağı Jamie King, web3 oyunları platformu Portal’ın Danışma Kurulu’na katıldı. 10 yıl çalıştığı Rockstar’dan 2006’da ayrılan James King, yeni rolüyle ilgili yaptığı açıklamada, bu kararın kendisi için de Portal için de heyecan verici olduğunun altını çizdi. King, yaz aylarında bir başka web3 oyunu projesinin daha danışma kuruluna katılmıştı. Portal ekibiyse 2-3 aydır Jamie ile yakından çalıştıklarını ve Portal’ın pazara giriş stratejisinde kendisinin katkısının büyük olacağını aktardı.

Data.ai’a göre, 2024’te mobil oyun harcamaları dünya çapında 111,4 milyar dolara çıkacak

Mobil uygulama analitiği şirketi Data.ai, mobil oyun harcamalarının 2024’te dünya çapında 111,4 milyar dolara çıkmasını bekliyor. Hafta içinde yayınlanan rapora göre, tüketici harcamalarında iki yıl süren düşüşün ardından ilk kez büyüme bekleniyor. Söz konusu veriyi 2014’ten bu yana ölçümleyen Data.ai, 2022’ye kadar her yıl büyüme raporladı ancak 2022 ve 2023 yıllarında mobil oyunlar elde ettikleri toplam gelirde bir düşüş yaşadı. Coğrafyalara bakıldığında; 2024’te beklenen toplam 111 milyar dolarlık gelirin, tahminlere göre yüzde 40’ı ABD, yüzde 16’sı Japonya ve yüzde 9’u da Güney Kore’den gelecek.

Bu içerik en son 14 Aralık 2023 tarihinde güncellenmiştir.

Paribu

Türkiye’nin alanında öncü teknoloji şirketi ve lider kripto para işlem platformu.

 

MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN