Unity, 2023 yılının Oyun Geliştiriciler Raporu’nu yayınladı

BloombergHT’de yayınlanan 30 Dakika programına konuk olan Paribu Ventures Yöneticisi Erman Taylan, sektörde yaşanan gelişmeleri değerlendirdi.

Günün öne çıkan başlıkları şöyle:

Unity, 2023 yılının Oyun Geliştiriciler Raporu’nu yayınladı

Dünyanın en çok tercih edilen oyun motorlarından Unity, 2023 yılının Oyun Geliştiriciler Raporu’nu yayınladı. 230 binden fazla Unity kullanıcısının görüşlerine başvurulan raporda en çok öne çıkan konu hızlı oyun geliştirme oldu. Zamanla yarışan oyun geliştiricileri için sürelerin kısaltılması makroekonomik dengelerle beraber sıkça gündeme geliyor.

Araştırmada öne çıkan diğer sonuçlar ise şöyle:

  • Bağımsız oyun geliştiricileri daha çok tek platformda oyun yapmayı tercih ederken, büyük oyun stüdyoları çoklu platformlara yöneliyor.
  • Artış trendi en çok mobil oyunlarda görülüyor. Bununla birlikte büyük stüdyoların, mobil oyun geliştirme oranı geçen yıla göre %44 artmış durumda.

Sorare, Premier Lig ile ortaklık kurdu

3 milyondan fazla kullanıcısı bulunan NFT tabanlı fantezi-futbol oyunu Sorare, Premier Lig ile iş birliğine imza attı. Bu ortaklık kapsamında Premier League’daki futbolcular, kullanıcılarıyla buluşacak ve futbolcuların NFT kartları platform üzerinde satışa çıkacak. Ücretsiz olarak da oynanabilen Sorare; NBA basketbol ligi ve İspanya LaLiga gibi diğer popüler liglerle de iş birliklerine girdi.

Immutable, Polygon ile iş birliği kurdu

Web3 oyunları için bir altyapı platformu olan Immutable, Amerika’da düzenlenen Game Developer Conference’da Polygon ile iş birliği yaptığını açıkladı. Polygon’un ‘sıfır bilgi ispatı’ teknolojisini kullanmaya başlayan Immutable, oyunculara daha hızlı ve daha kolay web3 oyunu oynamalarını, oyun geliştiricilerine de daha güvenli ve başarılı bir web3 geçişi yapmalarını vadediyor.

 

Bu içerik en son 23 Mart 2023 tarihinde güncellenmiştir.

Paribu

Türkiye’nin alanında öncü teknoloji şirketi ve lider kripto para işlem platformu.

 

MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN