Uluslararası gelişmeler Kripto Veteran’ın merceğinde

Paribu sponsorluğunda BTCHaber’de yayımlanan Kripto Veteran’ın 16. bölümü geçtiğimiz yayınlandı. Kripto Veteran ekibi, art arda gündemde yer alan gelişmelerin kripto para sektörü üzerindeki etkisini masaya yatırdı.

El Salvador’un Bitcoin’i resmi parası ilan etmesi üzerine piyasalarda hareketlenmeler yaşandı. Bununla birlikte alınan karara IMF ve kamuoyunun tepkisi farklı boyutlarda oldu. Erkan Öz, bu gelişmenin, blokzincir ve Bitcoin’in gücünü ele alınca sürpriz olmadığını hatta beklenen bir şey olduğunu belirtti. Bir yandan da dünya para tarihi açısından çok önemli olduğunun altını çizdi.

Cemil Şinasi Türün, El Salvador’un açıkladığı planlamadan bahsederek ülke hükümetinin Twitter Spaces’te canlı yayınlanan oylama etkinliğine değindi. “Böyle bir deneyin heyecanlı olduğunu düşünüyorum. Ülkedeki ekonomiyi bir anda ayağa kaldırmaz ancak ilginç bir deney izleyeceğimiz kesin” şeklinde düşüncelerini özetledi.

Global gelişmelerin etkileri

Basel Komitesi’nin Bitcoin ile ilgili aldığı kararı değerlendirirken Erkan Öz, “İyi bir şey gibi duruyor, belki iyi de olacak bilmiyoruz. Çünkü vatandaşın altın ve Bitcoin talebini bir şekilde engelleyeceklerini düşünerek bunları yapıyorlar. Ama merkez bankalarının çılgınca para bastığı bir ortamda bunu engellemenin imkânı yok” ifadelerini kullandı.

Türün, Bitcoin madenciliği için alınan global kararlara değindi. Madencilik sektörünün yavaş yavaş Çin’den Amerika’ya kaydırılacağını dile getirdi. Bunun kripto paralar üzerindeki etkisi içinse şu ifadeleri kullandı:

“Bitcoin madenciliğinde kullanılan açık kaynaklı çiplerin Hindistan, Türkiye gibi ülkelerde de üretilmesi gündeme gelecek gibi duruyor. Bunun sektör için önemli bir kaynak olduğunu düşünüyorum.”

Blokzincir ekosisteminin geleceğinin değerlendirildiği, seyircilerin merak ettiği soruların yanıt bulduğu yayının tamamını aşağıdan izleyebilirsiniz.

Bu içerik en son 9 Temmuz 2024 tarihinde güncellenmiştir.

Paribu

Türkiye’nin alanında öncü teknoloji şirketi ve lider kripto para işlem platformu.

 

MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN