Tüm Zamanların En Yükseği’ne Mehmet Demirkol konuk oldu | Türk futbolu nasıl kurtulur? Taraftar token nedir?

İsmail Hakkı Polat ve Mert Fırat, Paribu sponsorluğunda düzenlenen “Tüm Zamanların En Yükseği” podcast serisi için üçüncü kez kayda girdi. Bu bölümün konuğu ise, spor yazarı ve yorumcusu Mehmet Demirkol oldu.

Programın başında Mert Fırat’tan Demirkol’a gelen soru, tüm sohbetin akışına yön verdi: “Türk futbolu nasıl kurtulur?”

Demirkol, “Türk futbolu bir balon, yani sübvansiyonlarla yaşıyor, bir gerçekliği yok” şeklinde bir açıklama yaptı. Türkiye’ye artık Alex gibi yıldız isimlerin genç yaşta gelmesinin mümkün olmadığını ifade eden Mehmet Demirkol, Avrupa futboluyla aradaki makasın açıldığını belirtti.

Türkiye’de çok fazla teknik direktör değişikliği olduğunu da vurgulayan Demirkol bu durumun genç futbolcuların yetişmesini engellediğini söyledi.

Taraftar token’lar kulüplere ek gelir sağlıyor

İsmail Hakkı Polat, Mert Fırat’ın sorusu üzerine taraftar token’larının kulüplere olan etkisini anlattı. Polat, taraftar token’larının kulüplere ek gelir sağladığını ve karşılığında kişilere oy hakkı verdiğini dile getirdi. Taraftar token sahibi olan kullanıcıların bu yolla takımlarına destek verdiğini belirten Polat, aynı zamanda kulüp kararlarında söz sahibi olabildiğinin altını çizdi. Polat, “Örneğin Galatasaray, Türkiye’de ilk defa anlaşmayı yaptı, Mayıs ve Haziran’daki arzdan elde ettiği parayla futbolcuların alacaklarını ödedi” dedi.

Blokzincir teknolojisi ile spor dünyasının buluşmasından doğan yeniliklerden, Türk futboluna kadar uzanan sohbetin tamamını aşağıdan izleyebilirsiniz.

Bu içerik en son 26 Ekim 2022 tarihinde güncellenmiştir.

Paribu

Türkiye’nin alanında öncü teknoloji şirketi ve lider kripto para işlem platformu.

 

MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN