Tüm Zamanların En Yükseği’nde Gizem Uzuner kripto para ekosistemini değerlendirdi

Paribu sponsorluğunda hazırlanan Tüm Zamanların En Yükseği’nde, Mert Fırat ve İsmail Hakkı Polat’ın bu haftaki konuğu, iktisatçı ve BloombergHT’nin araştırma müdür yardımcısı Gizem Uzuner oldu.

Kariyer sürecini ve finans dünyasına olan ilgisini anlatan Uzuner, bireysel ve toplumsal finans yönetimi üzerine görüşlerini aktardı. Uzuner, “Ekonominin dev bir masa örtüsü olduğunu düşünüyorum; bir taraftan çektiğinde, öteki taraf açıkta kalıyor. O yüzden nerenin açıkta kalacağını hesap edebiliyorsan ne olacağını da biliyorsun, demektir” dedi.

Blokzincirin, başta ekonomi olmak üzere, geleceğin dünyasına birçok katkısı olacağının altını çizen Uzuner, bu sistemin öncü nitelikte olduğunu belirterek “Devletler açısından kayıt dışı ekonominin önüne geçmek için blokzincir fayda sağlayabilir” dedi.

Dünyada blokzincir ve kripto paralar bakış

Dünya genelinde kripto paralara ve blokzincire bakışın nasıl olduğunu ele alan Polat, Fırat ve Uzuner, bu teknolojiden her alanda yararlanılabileceğinin de altını çizdi. Konuyla ilgili olarak Polat, şu ifadeleri kullandı:

“Devletler, kripto paraları yasaklayıp yerine bir şey koymadan, pandemi sonrasındaki bu hiper enflasyonla giderlerse dünyada bütün toplumların refahı düşecek. Devletlerin blokzincirdeki şeffaflık ve denetlenebilirlik üzerinden yeni bir finansal akış sağlaması lazım.”

NFT bir hediye verdi”

NFT konusuna da değinilen yayında Mert Fırat, NFT’nin dünya üzerindeki hiçbir devlet ya da kurumda bulunmayan ayrıcalıkları ve hakkaniyeti getirdiğine değindi. Fırat, “NFT, sanat çevresine inanılmaz bir ayrıcalık hediye etti ve etmeye de devam ediyor” dedi.

Blokzincir dünyasının farklı açılardan ele alındığı bölümün tamamını aşağıdan izleyebilirsiniz.

Bu içerik en son 26 Ekim 2022 tarihinde güncellenmiştir.

Paribu

Türkiye’nin alanında öncü teknoloji şirketi ve lider kripto para işlem platformu.

 

MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN