Tokenizasyon ile geleceği yeniden düşünmek

Paribu’nun altın sponsorları arasında yer aldığı Webrazzi Fintech, 13 Aralık Çarşamba günü gerçekleşti.

Teknoloji sektörünün en önemli etkinliklerinden olan Webrazzi Fintech’te katılımcılar, Paribu standında etkinliğe özel kelimelerle ArtGen’de kendi sanat eserini üretme deneyimini yaşadı. Önde gelen isimlerin konuşmacı olarak yer aldığı konferansta Paribu Araştırma İçerikleri Yöneticisi Nergis Nurcan Karababa da “Tokenizasyon ile geleceği yeniden düşünmek” başlıklı bir konuşma gerçekleştirdi.

Kurumsal yatırımlarda artış bekleniyor

Tokenizasyonun tanımıyla başlayan konuşmada, kullanım alanlarına ve amaçlarına da değinen Karababa, bu kavramın geleceğine ilişkin öngörüleri de paylaştı. 2030 yılına kadar 4 ila 5 trilyon dolarlık tokenize dijital menkul kıymetin ihraç edilme tahmininden bahseden Karababa, kurumsal yatırımcıların bu alana olan ilgisinin arttığını da ifade etti. 

Bu ilginin altındaki başlıca sebepler arasında; yeni varlık türlerine erişim, artan likidite ve şeffaflığın yer aldığını dile getirirken önümüzdeki yıl, bu ilginin yüzde 40 oranında yatırıma dönüşeceğinin de altını çizdi. 

Hedge fonlarının ve kurumsal varlık yöneticilerinin yüzde 47’sinin kendi varlıklarını tokenize etmek istediğini ve %45’inin de bu yıl veya önümüzdeki yıl başlamayı planladığını paylaştı.



Bu içerik en son 18 Aralık 2023 tarihinde güncellenmiştir.

Paribu

Türkiye’nin alanında öncü teknoloji şirketi ve lider kripto para işlem platformu.

 

MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN