Tokenizasyon ile çok büyük kitleler, blokzincirin sağladığı faydaları deneyimleyebilecek

Paribu Araştırma İçerikleri Yöneticisi Nergis Nurcan Karababa, KPMG tarafından düzenlenen Exploring Digital Asset Custody, Tokenization and Regulatory Insights etkinliğindeydi. Etkinlik kapsamında düzenlenen “What are the main tokenization use cases across industries?” başlıklı panelde konuşmacı olarak yer aldı. 

16 Ocak’ta düzenlenen etkinlikte odak noktasında dijital varlıkların yer aldığı ve saklama, tokenizasyon ve regülasyon görüşlerine dair konuların konuşulduğu paneller düzenlendi. Nergis Nurcan Karababa da Bengisu Özgehan moderatörlüğünde gerçekleşen “What are the main tokenization use cases across industries?” panelinde Selim Kender, Demir Aksoy ve Victor Busson ile soruları yanıtladı.

“Tokenizasyonunun nasıl olması gerektiğinin bir cevabı yok”

Karababa, tokenizasyon işleminin topluluklar tarafından kabul edilebilir ve sürdürülebilir olmasının önemine dikkat çeken konuşmasında bu noktada gri bir alan olduğuna dikkat çekti. “Nasıl?” sorusunun net bir cevabı olmadığını belirtirken bu işlemlerde altyapının da önem taşıdığını ifade etti. 

“Blokzincirin bize kazandırdığı kolaylıklardan faydalanabileceğiz”

Tokenize edebilmek için gereken teknolojinin geliştiğini dile getirirken söz konusu varlığın değerlemesi ve amacının önemli olduğunu da belirtti. Bir yandan trendlere değinen Karababa, konuyla ilgili görüşlerini şöyle ifade etti: “Emlak, finans ve menkul kıymetler, tahvil vs. NFT, oyun öne çıkan trendler arasında yer alıyor. Bir yandan geleneksel finans oyuncuları da kendi süreçlerine tokenizasyonu dahil etmeye çalışıyor. Tüm bu hamlelerle finansal kapsayıcılık artacak ve tokenizasyon sayesinde blokzincirin bize kazandırdığı kolaylıklardan faydalanabileceğiz.”

Panelde tokenize edilen varlıkların listelenmesi konusunda Paribu’nun yaklaşımına da değinildi. Karababa, Paribu’da ürün ve teknoloji ekiplerinin detaylı araştırma ve incelemeler yaparak ilerlediğini belirtti. Dinamik yapıda 74 kriteri baz alarak listeleme kararı verildiğini aktardı ve “Kullanıcıyı koruyan bir tutum ve anlayışla ilerliyoruz” diye ekledi.



Bu içerik en son 18 Ocak 2024 tarihinde güncellenmiştir.

Paribu

Türkiye’nin alanında öncü teknoloji şirketi ve lider kripto para işlem platformu.

 

MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN