Team Paribu yeni projelerini duyurdu

Paribu’nun “yarını oluşturma” hedefi doğrultusunda Türk sporuna ve sporcularına destek olmak için hayata geçirdiği Team Paribu, geçtiğimiz günlerde yaptığı basın toplantısıyla yeni projelerini duyurdu.

Team Paribu, 2021 yılında geleceğin sporcularının yetişmesi, genç sporcuların örnek ve rüştünü ispat etmiş sporcularla bir araya gelmesi ve sporda cinsiyet eşitliğinin sağlanması hedefiyle kuruldu.

2022’de hayata geçen projeler

Bireysel spor branşları ağırlık olmak üzere 7 sporcudan oluşan Team Paribu bu yıl, 3 sporcuyu daha bünyesine ekleyerek 10 kişilik bir ekibe dönüştü. Kadın millî voleybol takımı kaptanı Eda Erdem, millî cimnastikçi Ahmet Önder, millî rüzgâr sörfçüsü Dilara Uralp, millî modern pentatlet İlke Özyüksel, millî basketbolcu Sertaç Şanlı, millî yüzücü Nida Eliz Üstündağ ve millî atlet Berfe Sancak’tan oluşan ekibe millî karateci Dilara Bozan, millî eskrimci Deniz Selin Ünlüdağ ve millî serbest dalışçı Fatma Uruk da dahil oldu. Team Paribu, bu sene yeni projelerle faaliyetlerine devam edecek.

Team Paribu sporcularının, kendi branşlarındaki genç sporculara tecrübelerini aktarması ve onların gelişimine destek olması amacıyla oluşturulan Team Paribu Mentor ve spora ilgi duyan herkesle Team Paribu sporcularının antrenman ve hazırlık süreçlerini paylaşacağı Team Paribu Atölye, bu yıl yapılacak projeler arasında yer alıyor.

Gençlerin spora erişimi önündeki engelleri kaldıracak iş birliği

Team Paribu, İhtiyaç Haritası iş birliği ile Team Paribu Seninle projesini hayata geçirdi. İhtiyaç Haritası’nın 3000’i aşkın ihtiyaç kaleminin %11’ini spor malzemelerinin oluşturması sonucundan yola çıkarak başlatılan proje kapsamında yıl boyunca ihtiyaç sahibi gençlerin spor ekipman ihtiyaçlarının karşılanması hedefleniyor.

“Spor ve Spor Dalları Hakkında Algı Araştırması”

Basın toplantısında XSIGHTS Araştırma ve Danışmanlık şirketi tarafından Team Paribu adına yapılan Spor ve Spor Dalları Hakkında Algı Araştırması’nın sonuçlarına da yer verildi.

21 Şubat-2 Mart 2022 tarihleri arasında 385 katılımcıyla yapılan araştırma; Team Paribu’nun desteklediği spor dallarına dair genel çerçeveyi ortaya koyabilmek, spora yönelik tutumlardan ebeveynlerin yaklaşımına, cinsiyet algısından sporda kariyer yapmaya yönelik algıya kadar pek çok konuya yönelik önemli çıktılar sunuyor.

 

Bu içerik en son 15 Kasım 2022 tarihinde güncellenmiştir.

Paribu

Türkiye’nin alanında öncü teknoloji şirketi ve lider kripto para işlem platformu.

 

MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN