Swift ve Chainlink, tokenizasyon çalışmaları gerçekleştiriyor

BloombergHT’de yayınlanan Akıllı Para programına konuk olan Paribu Raporlama ve Araştırma Birimi Yöneticisi Semih Sercan Erkul, kripto para, blokzincir ve finans sektöründe yaşanan gelişmeleri değerlendirdi.

 

Günün öne çıkan başlıkları şöyle:

Swift ve Chainlink, tokenizasyon çalışmaları gerçekleştiriyor

 Bankalar arası mesajlaşma sistemi Swift ve web3 hizmetleri platformu Chainlink, son deneylerinde tokenize edilmiş değerleri birden fazla özel ve genel blokzincir üzerinde başarıyla aktardığını belirtti. Deney süreci; BNP Paribas, BNY Mellon, The Depository Trust & Clearing Corporation ve Lloyds Banking Group’un da aralarında olduğu firmalarla iş birliği içinde yürütüldü. Deneylere ilişkin raporda, tokenizasyon konusunda düzenleyici netliğe duyulan ihtiyaç vurgulanarak gelecekteki çalışmalarda veri gizliliğine daha fazla odaklanılacağı belirtildi.

SEC, Bitcoin ETF’lerine ilişkin kararlarını erteledi

Geçtiğimiz hafta Grayscale ile yaşadığı davanın ardından SEC, spot Bitcoin ETF’leri için sunulan yedi teklife ilişkin kararı erteledi. Aralarında BlackRock, Fidelity ve VanEck gibi firmaların da yer aldığı başvurular için son karar tarihi 17 Ekim olarak belirlendi. JP Morgan analistleri, Grayscale davasını kaybetmesinin ardından SEC’in spot Bitcoin ETF’lerinin onaylama ihtimalinin daha yüksek olduğunu düşünüyor.

Ripple’a göre, SEC’in temyiz talebi reddedilmeli

SEC, Ripple’ın XRP satışlarından bazılarının menkul kıymetler yasalarını ihlal edip etmediğine ilişkin temmuz ayında alınan kararı temyize götürmek istiyor. Fakat Ripple’ın avukatlarına göre, temyiz talebi için gereken istisnai koşullar mevcut değil. Farklı davaları da etkilemesi beklenen sürecin nasıl sonuçlanacağı merak konusu.

Bu içerik en son 4 Haziran 2024 tarihinde güncellenmiştir.

Paribu

Türkiye’nin alanında öncü teknoloji şirketi ve lider kripto para işlem platformu.

 

MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN