Spot Ethereum ETF başvurusunda güncelleme

Paribu Gündem’de bugün Paribu Raporlama ve Araştırma Birimi Yöneticisi Semih Sercan Erkul; kripto para, blokzincir ve finans sektöründe yaşanan gelişmeleri değerlendirdi.

Günün öne çıkan başlıkları şöyle:

Spot Ethereum ETF başvurusunda güncelleme

ARK Invest ve 21Shares’in spot Ethereum ETF başvurusundan staking çıkarıldı. Önceki başvuruda, varlıklarının bir kısmını bir veya daha fazla güvenilir staking hizmet sağlayıcısı aracılığıyla stake edebileceğini belirten bir metin vardı. Ancak bu özellik, 10 Mayıs 2024 Cuma günü güncellenen dosyaya dahil edilmedi. Bloomberg ETF analisti Eric Balchunas, güncellenmiş dosyada staking’in kaldırmasının birkaç anlama gelebileceğini belirtti. Belgeler SEC yorumlarına göre şekilleniyorsa bunun iyiye haberci olduğunu ancak herhangi bir yorum yapılmadığı için bunu bilemediklerini söyledi.

Madencilik firması Marathon Digital birinci çeyrek finansallarını açıkladı

En büyük Bitcoin madencilerinden biri olan Marathon Digital (MARA), birinci çeyrek finansallarını açıkladı. Üç aylık süreçte karşılaştığı operasyonel zorluklar nedeniyle ilk çeyrek geliri ise beklentilerinin altında kaldı.Şirket, yılın ilk üç ayında önceki çeyreğe göre (çeyreklik bazda) yüzde 34 düşüşle 2.811 Bitcoin çıkardı. Şirketten yapılan açıklamada, çeyrek boyunca beklenmedik ekipman arızaları, iletim hattı bakımı, uygunsuz hava durumu ve bunlara bağlı kesintilerden etkilendiği belirtildi.

Japonya’dan Bitcoin hamlesi

Japonya’da bir kurum, yendeki değer kayıplarının üzerine Bitcoin’i rezerv varlık olarak benimsediğini açıkladı. Tokyo merkezli kripto yatırım ve danışmanlık şirketi olan Metaplanet Inc., Japonya’da devam eden ekonomik sıkıntılara cevap olarak Bitcoin’i stratejik hazine rezerv varlığı olarak benimsedi.

Bu içerik en son 13 Mayıs 2024 tarihinde güncellenmiştir.

Paribu

Türkiye’nin alanında öncü teknoloji şirketi ve lider kripto para işlem platformu.

 

MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN