Spot Bitcoin ETF’leri 200.000 BTC topladı

BloombergHT’de yayınlanan Akıllı Para programına konuk olan Paribu Raporlama ve Araştırma Birimi Yöneticisi Semih Sercan Erkul, kripto para, blokzincir ve finans sektöründe yaşanan gelişmeleri değerlendirdi.

Spot Bitcoin ETF’leri 200.000 BTC topladı

Grayscale’in dönüştürülmüş GBTC fonu hariç, dokuz spot Bitcoin ETF’i şu anda yönetim altındaki varlıklarda 200.000 BTC’den fazlasını elinde tutuyor. Yeni ETF’ler, şu anda Bitcoin’in 21 milyon BTC’lik toplam arzının yaklaşık %1’ini elinde tutuyor. Bu rakam, yazılım şirketi MicroStrategy’nin 190.000 BTC’sinden, stabil kripto para ihraç eden Tether‘in 66.465 BTC’sinin üç katından ve tüm halka açık Bitcoin madencilerinin toplamından daha fazla.

Bitcoin, ekim ayından bu yana en büyük haftalık kazancını elde etti 

CoinDesk verilerine göre, Bitcoin’in değeri, son 7 günde yaklaşık %13,5 artışla 48.300 dolara yükseldi. Ekim ayından bu yana en büyük tek haftalık kazancını elde etti. ABD merkezli spot Bitcoin ETF’lerine devam eden girişler, bu yükselişte etken görünüyor. Perşembe günü ETF’lerde gerçekleşen 400 milyon doların üzerinde giriş, son bir ayın en iyi günü olarak kayda geçti.

Etiyopya, Çinli madencilik şirketlerini cezbediyor

Bloomberg’de yayınlanan yeni bir rapora göre; Çinli kripto madencilik şirketleri, Afrika ve özellikle Etiyopya’ya yöneliyor. Etiyopya da Çin gibi, kripto para ticaretini resmen yasaklasa da 2022’de Bitcoin madenciliğini yasallaştırdı. Ilıman ikliminin elverişli olması bir yana, Etiyopya’da %92’si hidroelektrikten sağlanan ucuz elektrik sebebiyle madenciler fayda sağlıyor. Etiyopya’nın enerji tekeliyle anlaşma yapan 21 şirketten 19’u Çinli.

Bu içerik en son 4 Haziran 2024 tarihinde güncellenmiştir.

Paribu

Türkiye’nin alanında öncü teknoloji şirketi ve lider kripto para işlem platformu.

 

MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN