Sony, NFT alanında patent başvurusu yaptı

BloombergHT’de yayınlanan Akıllı Para programına konuk olan Paribu Ventures Yöneticisi Erman Taylan, kripto para ve finans sektöründe yaşanan gelişmeleri değerlendirdi.

Günün öne çıkan başlıkları şöyle:

Sony, NFT alanında patent başvurusu yaptı

Sony, geçtiğimiz haftalarda NFT alanında patent başvurusunda bulundu. Web3 dünyası için önemli bir gelişme olarak görülen bu başvurunun içeriğine göre; NFT’ler, Playstation oyunları içinde ve dışında kullanılabilecek ve yine Sony’nin sahip olacağı pazar yerinde satılabilecek. Oyunlar arası NFT gönderimini de kapsayan bu başvuruda ayrıca AR ve VR teknolojilerine de değiniliyor.

Square Enix, Elixir ile iş birliği kurdu

Dünyaca ünlü Japonya merkezli oyun geliştirici Square Enix, web3 oyunları altyapı şirketi Elixir ile iş birliği kurdu. En son Epic Games ile entegrasyon özelliğini duyuran Elixir, Square Enix’in milyonlarca kullanıcıya erişen oyunlarının web3 teknolojileri ve felsefesiyle daha da büyümesi için çalışacak.

Çok fazla detayın paylaşılmadığı bu iş birliğine dair Square Enix; web3 oyunlarının, ana akım oyun severler tarafından da benimsenmesine yönelik çalışmalar yapılacağını belirtti.

Epic Games ve Apple arasındaki dava sonuçlandı

İki yıl önce Epic Games, Fornite oyununun uygulama içi satım alımlarında Apple’ın talep ettiği yüzde 30’luk komisyonu yüksek bulması sebebiyle uygulama içi satın almaları Apple ödeme sisteminin dışına taşımaya çalışmış ve Apple, oyunu uygulamadan kaldırmıştı. Bu olay üzerine Epic Games’in açtığı dava, büyük oranda Apple’ın haklı bulunmasıyla son buldu.

Epic Games, Apple’ın App Store politikalarında üçüncü parti uygulama mağazalarına ve diğer ödeme sistemlerine izin vermediği için açtığı antitröst davasını kaybetti. Bununla birlikte Epic Games davayı kaybetse de Apple, bu tartışmalar sonucunda 2020 sonunda yıllık geliri 1 milyon doları aşmayan yayıncılar için komisyon oranlarında bazı indirimler uyguladı. Epic Games ise, sahibi olduğu Epic Games Store’da 20’den fazla web3 oyunu ile iş birliği içinde çalışmalarına devam ediyor.

 

Bu içerik en son 27 Nisan 2023 tarihinde güncellenmiştir.

Paribu

Türkiye’nin alanında öncü teknoloji şirketi ve lider kripto para işlem platformu.

 

MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN