PUBG, oyuncularından stabil kripto paralarla ödeme almaya hazırlanıyor

BloombergHT’de yayınlanan Akıllı Para programına konuk olan Paribu Ventures Yöneticisi Erman Taylan, kripto para ve finans sektöründe yaşanan gelişmeleri değerlendirdi.

Günün öne çıkan başlıkları şöyle:

PUBG, oyuncularından stabil kripto paralarla ödeme almaya hazırlanıyor

Aylık 30 milyondan fazla oyuncuya ulaşan PUBG, web3 oyunlarının kendine ait token’ı stabil kripto para kabulüne hazırlanıyor. Cosmos üzerinde birinci katman blokzincir kullanarak oyuncularına USDC ile ödeme seçeneği sunmaya hazırlanıyor. Bu özelliği yakında açması beklenen PUBG, ödeme almanın yanı sıra stabil kripto para ile yaratıcı ekonomisinde kullanılacak şeffaf bir ödeme sistemi tasarlamayı da planlıyor.

YouTube’a oyun özelliği geliyor

YouTube, kullanıcılarının daha fazla vakit geçirmesini sağlamak için oyun özelliğini deniyor. Yeni gelir modelleri hedefinde olan şirket, belirli sayıda kullanıcı kitlesi üzerinden toplam 4 oyun ile test uygulamasını sürdürüyor. Her ay 2.7 milyar insanın ziyaret ettiği YouTube gibi Netflix de benzer bir hamlede bulunarak 2023 yılı sona ermeden 40 oyunu kullanıcılarıyla buluşturmayı hedefliyor.

Oyun şirketlerinin en büyük sorunu “yetenek yönetimi”

Perforce, oyun sektöründe insan kaynağına dair yayınladığı raporda, oyun şirketlerinin ‘en büyük sorununun yetenek yönetimi olduğunu tespit etti. Hatta raporda önceki yıla göre bunu düşünenlerin oranında yüzde 45 artış yaşandığı da yer alıyor. Yetenek yönetiminin ardından gelen problemler ise, yatırım alma ve inovasyon için zaman bulma olarak belirlenmiş durumda.

Bu içerik en son 14 Eylül 2023 tarihinde güncellenmiştir.

Paribu

Türkiye’nin alanında öncü teknoloji şirketi ve lider kripto para işlem platformu.

 

MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN