Piyasalarda görülen ani hareketler ve arkasındaki nedenler

BloombergHT’de yayınlanan Akıllı Para programına konuk olan Paribu Raporlama ve Araştırma Birimi Yöneticisi Semih Sercan Erkul, kripto para, blokzincir ve finans sektöründe yaşanan gelişmeleri değerlendirdi.

Piyasalarda görülen ani hareketler ve ardındaki nedenler

Bitcoin, haftalardır durgun bir çizgide ilerlerken geçtiğimiz günlerde önce yavaş başlayıp ardından ani bir hareketle düşüşe geçti. Söz konusu sert düşüşün; emlak geliştiricisi China Evergrande’nin ABD’de iflas koruması için başvuruda bulunduğu haberlerinden kısa bir süre sonra meydana geldi. Bu olayla birlikte Çin’in emlak piyasalarındaki sorunların, küresel ekonominin diğer bölümlerine yayılabileceği düşüncesi tetiklendi.

OpenSea, NFT’lerin telif ücretlerini isteğe bağlı hale getirecek

OpenSea, NFT’lerin ikincil satışlarında telif ücreti uygulamasını yakında durduracağını duyurdu. Bu karar ile ikincil satışlardan pasif gelir elde eden sanatçı ve ekipler etkilenecek.

31 Ağustos itibarıyla sanatçılar, NFT’lerin ikincil satışlarına eklenen yaratıcı ücreti alıcılardan talep edemeyecek. Artık yalnızca alıcıların bahşiş olarak ödemeyi seçebilecekleri yaratıcı ücretini alabilecek. NFT içerik üreticisi ücretleri, platform genelinde tamamen isteğe bağlı olacak.

Yuga Labs, OpenSea ile bağlarını koparmayı planlıyor

OpenSea’nin NFT içerik üreticilerine yönelik ikincil satışlardaki ücreti isteğe bağlı yapma kararının ardından Yuga Labs da platforma verdiği SeaPort desteğini kaldırma kararı aldı. Tüm yükseltilebilir sözleşmeler ve yeni koleksiyonlar için verilecek OpenSea’nin SeaPort desteğini kaldırma süreci başlayacak.

Konuyla ilgili sosyal medya hesabından açıklama yapan Yuga Labs CEO’su Daniel Alegre; “NFT’ler kullanıcıların dijital varlıklarına gerçekten sahip olmalarıyla ilgili olduğu kadar, yaratıcıları güçlendirmekle de ilgilidir. Yuga, yaratıcıların telif haklarının korunmasına inanıyor, böylece yaratıcılar çalışmaları için uygun şekilde tazmin ediliyor” diyerek görüşlerini bildirdi. Yuga Labs daha önce telif haklarını opsiyonel tutan Blur ve SudoSwap gibi platformları da kara listeye eklemişti.

Bu içerik en son 21 Ağustos 2023 tarihinde güncellenmiştir.

Paribu

Türkiye’nin alanında öncü teknoloji şirketi ve lider kripto para işlem platformu.

 

MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN