Paribu sponsorluğunda 22’nci Filmekimi başlıyor

Kültür sanat dünyasının en önemli film festivallerinden olan Filmekimi, bu yıl da Paribu’nun sponsorluğunda gerçekleşecek.

İKSV tarafından düzenlenen Filmekimi, uluslararası festivallerde prömiyerini yapan ödüllü filmleri sinemaseverlerle buluşturacak. Bu yıl 22’ncisi düzenlenecek olan festival, 13-22 Ekim tarihlerinde İstanbul’da, 20-22 Ekim’de ise İzmir’de gerçekleşecek.

Her yıl heyecanla beklenen Filmekimi’nin tanıtımı için 3 Ekim’de Paribu’nun ev sahipliğinde Paribu Cineverse Kanyon’da bir basın buluşması düzenlenecek. Paribu CEO’su Yasin Oral, İstanbul Kültür Sanat Vakfı Genel Müdür Yardımcısı Yeşim Gürer Oymak ve İstanbul Film Festivali Direktörü Kerem Ayan’ın konuşma yapacağı gece; Cannes Film Festivali Belirli Bir Bakış seçkisinden, Monia Chokri imzalı Aşkın Tabiatı / Simple Comme Sylvain’in gösterimiyle sona erecek. 

Filmekimi gösterimleri hangi salonlarda gerçekleşecek?

Cannes’dan Venedik’e Locarno’dan Toronto’ya uluslararası festivallerde dünya prömiyerini yapan ödüllü filmlerin yanı sıra, yeni yapımların da gösterileceği Filmekimi, bu yıl iki farklı şehirde düzenlenecek. Filmler, İstanbul’da Beyoğlu Atlas 1948 Sineması, Şişli City’s Nişantaşı – CINEWAM Premium, Kadıköy Sineması ve Sinematek /Sinema Evi’nde, İzmir’de ise Paribu Cineverse Konak Pier İzmir’de izlenebilecek.

7 Ekim’de biletleri satışa çıkacak olan Filmekimi’nin programına festivalin web sitesinden erişebilirsiniz. Festivalin ana sponsorluğunu üstlenen Paribu’nun festivale özel hazırladığı filmi ise YouTube’dan izleyebilirsiniz.

Bu içerik en son 11 Ekim 2023 tarihinde güncellenmiştir.

Paribu

Türkiye’nin alanında öncü teknoloji şirketi ve lider kripto para işlem platformu.

 

MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN