Paribu, “Şehrin Festivali” 212 Photography Istanbul’un destekçisi oldu

Paribu, ilk kez geçtiğimiz yıl destekçisi olduğu 212 Photography Istanbul’un bu yıl da destekçileri arasında yer alıyor. “Şehrin Festivali” olarak anılan ve bu yıl 6’ncı kez gerçekleşecek olan festival, 60’ın üzerinde sanatçının 500’ü aşkın eserini, sanatseverlerle buluşturacak. 

5-15 Ekim tarihlerinde İstanbul’da 20 farklı mekanda gerçekleşecek olan 212 Photography Istanbul’un programında fotoğraf sergilerinin yanı sıra; atölye, söyleşi, film gösterimleri, konserler, performans gibi farklı disiplinler de yer alıyor. 

İstanbul’un iki yakasına yayılan programın ana mekânları arasında; Bomontiada, MSGSÜ Tophane-i Amire, St. Benoit Kilisesi, Institut Français, Taksim Sanat, Müze Gazhane, Yeldeğirmeni Sanat, Moda İskelesi, Kadıköy İskele Meydanı, Soho House, Akbank Sanat, İstanbul Kitapçısı, Mutfak Sanatları Akademisi’nin yanı sıra, paralel sergilerle birlikte Büyükdere 35, Anna Laudel, Fotoğrafevi, Noks Art Space yer alıyor. Ancak bu yılki eserler arasında Moda İskelesi’nde sergilenecek yüzen fotoğraf seçkisi ile meydanlarda sergilenecek olan ve  artırılmış gerçeklik teknolojisiyle üretilen eserler öne çıkıyor.

Paribu, nerelerde yer alacak?

Paribu, festival kapsamında Kadıköy İskele Meydanı’nda sergilenecek olan ve artırılmış gerçeklik teknolojisi ile hazırlanmış “Şehri Yeniden Biçimlendirmek” isimli sergiyi, sanatseverlerle buluşturmak için destek verecek. Ayrıca, Paribu’nun  kültür sanat alanındaki yaklaşımının bir yansıması olarak oluşturduğu çağdaş sanat eserleri koleksiyonu Paribu Art Memory’nin seçili dijital eserleri de Bomontiada’da sergilenecek.

Bununla birlikte Müze Gazhane’de yapay zekâ ve sanatı bir araya getiren ArtGen uygulaması ile katılımcıların da kendi eserini üretebileceği bir deneyim sunuyor. Katılımcılar, Bomontiada, Gazhane ve Kadıköy İskele Meydanı’nda bulunan QR kodlardan aldıkları anahtar kelimeleri kullanarak ArtGen ile sanat eseri üretebilecek. 

Paribu’nun, 212 Photography Istanbul’a özel hazırladığı filmi aşağıdan izleyebilir, festival hakkında detaylı bilgi almak için web sitesini ziyaret edebilirsiniz. 



Bu içerik en son 26 Eylül 2023 tarihinde güncellenmiştir.

Paribu

Türkiye’nin alanında öncü teknoloji şirketi ve lider kripto para işlem platformu.

 

MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN