Nilipek: “Arkadaşımın ‘Sen ne istiyorsun?’ sorusu kırılma noktamdır”

Paribu sponsorluğunda hazırlanan Yekta Kopan ile Yarının Dünyası’nın yeni bölüm konuğu müzisyen Nilipek oldu.

Nilipek, müziğe nasıl başladığını, hayatındaki kırılma noktalarını ve yeni albümünü Yekta Kopan’a anlattı. 

“Geçmiyor Zaman, albümdeki en az ilginç şarkı”

Gelecek albümü “Uydurduğumuz Oyunlar” ile alışılan tarzından daha farklı dinamikteki bestelerini dinleyicilerle buluşturacak olan Nilipek, duygularını farklı tartmaya başladıkça önce kendisinin sonra da şarkılarının değişmeye başladığını ifade etti. Bu albümden çıkardığı ilk teklisi “Geçmiyor Zaman” için albümdeki en az ilginç şarkı yorumunda bulunarak bu albümde daha akışına göre hareket ettiğini söyledi. 

Arkadaşımın ‘Sen ne istiyorsun?’ sorusu kırılma noktam oldu

Üniversitede sanal gerçeklik laboratuvarında çalıştığı dönemde bir yandan doktorasını yapıp bir yandan müzikle ilgilenirken mutlu olmadığını dile getiren Nilipek, “Sürekli şikayet ettiğim sırada bir arkadaşımın ‘Nilipek sen ne istiyorsun?’ sorusu benim için kırılma noktası oldu” dedi. Bunun ardından yalnızca müzik yapmak istediğine karar verdiğini ve harekete geçtiğini belirtti.

“Önce orijinal olan müzikler zamanla sıradanlaşıyor”

Yayında yaz ayı boyunca gerçekleştireceği konserlerden de bahseden Nilipek, albüm kaydına devam edeceğini de belirtti. Bir yandan üçüncü yeniler olarak adlandırılan müzik türünün dağılmasıyla ilgili mutlu olduğuna değinen müzisyen, müzik ve teknoloji ilişkisi üzerine de konuştu. “Her yeni teknoloji, müzikle ilişkisi daha salık ama iyi fikirleri olan bazı insanların önce orijinal şeyler çıkarmasını sağlıyor sonra bu çıkanlar sıradanlaşıyor” diyerek yapay zekâ ile yapılan müzik türlerini yorumladı.

Nilipek’in müzik sektörü, kariyeri ve albümüne dair pek çok görüşünü aktardığı Yekta Kopan ile Yarının Dünyası, Paribu YouTube kanalında. 

 

Bu içerik en son 26 Haziran 2023 tarihinde güncellenmiştir.

Paribu

Türkiye’nin alanında öncü teknoloji şirketi ve lider kripto para işlem platformu.

 

MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN