Kripto Veteran’da konu regülasyon ve dijital para

Paribu sponsorluğunda BTCHaber’de yayınlanan Kripto Veteran’ın yeni bölümünde regülasyon ve dijital para konuşuldu.

Melis Hazal Karagöz moderatörlüğünde gerçekleşen yayında İsmail Hakkı Polat, Cemil Şinasi Türün ve Erkan Öz, sektördeki gelişmeleri yorumladı. Erkan Öz, Cumhurbaşkanı’nın “Bizim kripto paraya açılma diye bir derdimiz yok. Onlara karşı ayrı bir savaşımız, ayrı bir mücadelemiz var” açıklamalarını değerlendirerek, “Bu açıklama, Türkiye’de kripto paraların yasaklanacağı anlamına gelmiyor” dedi. Asıl amacın kripto paraya bahis ya da dolandırıcılık amacıyla yaklaşanların önüne geçecek bir düzen oluşturmak olduğunu ve yatırımcılar açısından endişe edilecek bir durum olmadığını belirtti.

SEC Başkanı Gensler’in yankı uyandıran açıklamasına değinen İsmail Hakkı Polat, şu ifadeleri kullandı: “Amerika’da 40 küsür milyon insan kripto para alım-satımı yapıyor. Yani, Amerika dünyanın bu alandaki en büyük piyasası. Devlet de kripto paraların ödeme aracı olarak kullanılmasının önüne geçmeye çalışıyor. Yatırımcıların kazancına dokunma amacında değil var olan sistemi değiştirmemek amacındalar.”

Dijital paralarla kripto paralar aynı değil

Programda dünyada pek çok merkez bankasının dijital para çıkarmasıyla ilgili de konuşuldu. Cemil Şinasi Türün, Türkiye’nin dijital TL çıkaracağı konusu üzerinden şu görüşleri paylaştı: Türkiye de dijital TL çıkarıyor ve işin içinde Havelsan, Aselan ve Tübitak gibi önemli kurumlar var. İnsanlar dijital paraların, kripto parayla aynı olduğu düşünüyor ama değil. Öncelikle bunlar blokzincirle yapılan bir ürün ya da Bitcoin’in rakibi değil.”

Çin’deki yatırımcıların De-Fi’a yönelmesi, Bitcoin ve De-Fi karşılaştırmaları gibi başlıkların da masaya yatırıldığı yayının tamamını aşağıdan izleyebilirsiniz.

Bu içerik en son 4 Haziran 2024 tarihinde güncellenmiştir.

Paribu

Türkiye’nin alanında öncü teknoloji şirketi ve lider kripto para işlem platformu.

 

MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN