Kripto Veteran’da gündem: DAO nedir ve gelecekte nerede olacak?

Paribu sponsorluğunda BTCHaber’de yayınlanan ve Melis Hazal Karagöz’ün modere ettiği Kripto Veteran, bu hafta DAO’yu konuştu.

Son zamanlarda adını sıkça duyduğumuz ve duymaya da devam edeceğimiz DAO hakkında merak edilen her şey, bu programda ele alındı.

DAO, tüm ezberleri bozdu

DAO kavramını detaylıca aktaran ve sahip olduğu tüm özellikleriyle bizlere yeni araç, gereçler kattığına değinen Cemil Şinasi Türün, bu kavramın merkeziyetsizliğinin en önemli ve verimli yanı olduğunu söyledi. “Hiyerarşik yapıyı tamamen ortadan silen bir organizasyon” diyerek DAO’nun ezberleri yıkan bir oluşum olduğunu belirtti.

Yeni bir yönetişim modeli

İsmail Hakkı Polat, DAO’nun bağımsız ve merkeziyetsiz olmasının yanı sıra, akılcı ve kontrollü olduğunu belirtti. Otonom kelimesini ele alan Polat, blokzincir ve akıllı sözleşmeler dahilinde olabilecek her senaryonun tartışılıp öngörüldüğü kodlar olduğuna değindi. “Bu sistem bize 21. yüzyılın yönetişim modeli üzerine ipuçları veriyor” diyerek DAO’nun önemine dikkat çekti.

DAO, kapitalizmin yerini alır mı?

Erkan Öz, DAO’nun önemli bir yenilik ve yönetişim modeli olduğu söylerken bunun kapitalizmi ortadan kaldıracak güçte olmayacağına dikkat çekti. “Kapitalizm yine devam edecek ancak birkaç yıl içinde üretimdeki en önemli güç olmaktan çıktığını göreceğiz” dedi. Bu değişimin çok hızlı olmayacağının da altını çizdi.

DAO’nun tüm detaylarıyla konuşulduğu programın tamamını aşağıdan izleyebilirsiniz.

Bu içerik en son 26 Ekim 2022 tarihinde güncellenmiştir.

Paribu

Türkiye’nin alanında öncü teknoloji şirketi ve lider kripto para işlem platformu.

 

MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN