Kripto Veteran’da bu hafta: Rusya-Ukrayna savaşının piyasalara etkisi

Paribu sponsorluğunda BTC Haber TV’de yayınlanan Kripto Veteran’ın bu bölümünde Rusya-Ukrayna savaşı ve bunun kripto para ekosistemine etkileri konuşuldu.

Melis Hazal Karagöz moderatörlüğünde gerçekleşen programda Erkan Öz, İsmail Hakkı Polat ve Cemil Şinasi Türün konuyla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Kripto varlıkların fonksiyonel önemi

Rusya-Ukrayna savaşıyla kripto varlıkların aldığı yeni konumu değerlendiren İsmail Hakkı Polat, savaşın ilk anlarından itibaren varlıkların transferi sorunu, bankaların bloke olması ve altının taşınmasındaki riskler nedeniyle kripto paraların gündeme geldiğini belirtti. Polat, bu durumun kripto varlıkların fonksiyonel önemini gösterdiğini ifade etti.

Yaptırımlar Rusya’yı beklenenden daha çok etkiledi

Cemil Şinasi Türün ise Rusya’da savaşla birlikte ekonomi anlamında yaşanan değişimleri değerlendirdi. “Swift ile ilgili yaptırımlar Rusya’yı beklenenden daha çok etkiledi” diyen Türün bunun sebebinin ülke içindeki transferlerin de uluslararası swift sistemi kapsamına girmesi olduğunu ifade etti. Türün ayrıca, Rusya ile yoğun ticari ilişkileri nedeniyle Türkiye’nin de gelişmelerden çok etkilendiğini vurguladı.

Rusya ekonomisinin stratejik önemi büyük

Programda Erkan Öz, Rusya’nın kripto paralarla ilgili nasıl bir pozisyon alacağıyla ilgili öngörülerde de bulundu. Öz, “Rusya ekonomisinin dünya açısından stratejik önemi büyük. Rusya kripto varlıkların ödeme değil, değer biriktirme fonksiyonundan yararlanacaktır. Rublenin eritilmesi ve döviz rezervlerine el konulması karşısında açığı Bitcoin depolayarak kapatmak isteyebilir” dedi

Kripto Veteran ekibinin Rusya-Ukrayna savaşının yarattığı ekonomik etkileri ve kripto paraların bu konudaki yerini değerlendirildiği programı aşağıda izleyebilirsiniz.

Bu içerik en son 22 Mayıs 2024 tarihinde güncellenmiştir.

Paribu

Türkiye’nin alanında öncü teknoloji şirketi ve lider kripto para işlem platformu.

 

MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN