Kripto Veteran’da bu hafta para piyasalarındaki son gelişmeler ve merkeziyetsiz finans konuşuldu

Paribu sponsorluğunda BTC Haber TV’de yayınlanan Kripto Veteran’ın bu haftaki gündeminde para piyasalarındaki son gelişmeler vardı. Erkan Öz, İsmail Hakkı Polat ve Cemil Şinasi Türün; merkeziyetsiz yapılar, piyasalardaki düşüş, rublenin değer kazanması ve Rusya’nın kripto paraya geçişi gibi konuları detaylı olarak değerlendirdi.

Kripto para piyasasındaki düşüşün nedenleri

Para piyasalarındaki son gelişmeleri ve FED’in politikalarını değerlendiren Erkan Öz, kripto paralardaki düşüşün sebeplerine de değindi. Öz, en önemli sebeplerden birinin merkezi yapılardaki sorunların kripto para piyasasına taşınması olduğunu söyledi. “Daha önce kripto varlıklar piyasasında bu kadar kripto kredi yoktu. Merkezi bir banka gibi örgütlenmiş ama kripto varlık mevduat kabul edip kredi veren kuruluşlar, klasik finans sitemindeki sorunları kripto varlık piyasasına taşıdılar” dedi.

Teknolojik bir tasarımdan fazlası

Merkeziyetsiz yapıları ve Luna krizini değerlendiren İsmail Hakkı Polat “Hem finans hem de teknoloji açısından henüz merkezsizlik kavramını içselleştiremedik.” yorumunda bulundu. Polat, merkeziyetsiz yapıların sadece bir teknolojik tasarımdan ibaret olmadığını vurguladı ve “Kodlama, finans, iletişim ve iş geliştirmenin aynı dili konuşması ve bu dilin ruhunun merkezsiz olması gerekir” dedi.

“Eski bilgileri silerek yenilerine yer açmak gerekiyor”

Cemil Şinasi Türün ise; merkeziyetsizliğin, 5000 yıldır süregelen zihniyeti değiştirecek bir konsept olduğunu dile getirdi. Yeniliklere yer açmanın öneminden bahseden Türün, “unlearn” kavramına değindi ve bunun eskiden gelen bilginin silinerek yeni bilgilere alan yaratmak olduğunu ifade etti.

Merkeziyetsiz yapıların ve piyasalardaki son durumun mercek altına alındığı Kripto Veteran bölümünü aşağıda izleyebilirsiniz.

Bu içerik en son 26 Ekim 2022 tarihinde güncellenmiştir.

Paribu

Türkiye’nin alanında öncü teknoloji şirketi ve lider kripto para işlem platformu.

 

MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN